Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Furtună în mai multe localități din județul Alba. Alba Iulia: grindină, rafale de vânt și descărcări electrice

Publicat

O furtună scurtă dar destul de puternică a lovit vineri după-amiază mai multe cartiere din Alba Iulia. Vântul a suflat la rafală, s-au înregistrat descărcări electrice și a căzut grindină.

Fenomenele meteo au lovit și alte localități ale județului, dar deocamdată nu au fost semnalate incidente sau pagube semnificative. 

De altfel, județul Alba se află sub atenționare de Cod Galben de ploi însemnate și intensificări ale vântului.

Codul este valabil până sâmbătă, 2 aprilie, ora 21:00.

UPDATE:

În Alba Iulia, un copac a fost doborât de vântul puternic. S-a întâmplat pe strada Vasile Goldiș, potrivit unorfotografii postate de Alexandru Micu, pe un grup de Facebook.

De asemenea, în centrul municipiului, gheața a provocat câteva stricăciuni la acoperișul și la fațada unei clădiri.

Zonele vizate din județul Alba: toată zona de munte și localitățile Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Galda de Jos, Daia Română, Stremț, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Gârbova, Cricău, Câlnic și Cut.

Fenomene meteo: Frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-60 km/h, posibil grindină de dimensiuni mici.

Potrivit ANM, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50 … 70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Este în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și  manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 … 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45 … 55 km/h. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Notă: Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax