Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Garda romană a Legiunii a XIII-a Gemina a mărşăluit, pentru prima dată în acest an, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Garda romană a Legiunii a XIII-a Gemina a mărșăluit, pentru prima dată anul acesta, în Piața Cetății din Alba Iulia. Ineditul eveniment a avut loc vineri, de la ora 17.30, iar, alături de gardă, s-au aflat câțiva dintre voluntarii care vor forma viitoarea trupă de războinici daci, dar și doi gladiatori.

Peste 100 de curioși au luat parte, vineri, la prima defilare din acest an a Gărzii Romane a Legiunii a XIII-a Gemina.

Cu o disciplină impecabilă, în momentele pe care le-a prezentat, soldații au demonstrat încă o dată că, pe lângă abilitățile de luptători adevărați, au și cunoștințe în limba latină. Spre încântarea mulțimii, la finalul demonstrației, aceștia s-au fotografiat cu cei care au dorit să rămână cu o amintire plăcută.

Garda romană face parte dintr-un proiect al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, intitulat „Ţinutele istoriei II. Garda romană de la Apulum”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Legiunea s-a făcut remarcată anul trecut prin două acțiuni care au impresionat publicul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina se întoarce acasă (26 octombrie) și Tabăra de iarnă a Legiunii a XIII-a Gemina (23 decembrie).

De asemenea, Garda romană a promovat cu succes județul Alba și municipiul Alba Iulia la ediția din noiembrie 2012 și martie 2013 a Târgului de Turism al României, desfășurat la București și la ediția din martie a Târgului de Vacanțe de la Cluj-Napoca. Amintim că membrii ei sunt voluntari.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax