Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Garda Romană a Legiunii a XIII-a Gemina: Demonstraţie de forţe în Piaţa Cetăţii

Publicat

YouTube video

Pentru a doua oară în acest an, Garda Romană a Legiunii a XIII-a Gemina a fost prezentă în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a încânta publicul venit să îi admire. Evenimentul a avut loc joi, de la ora 18.30.

Albaiulienii și turiști au luat parte, joi, cea de-a doua defilare din acest an a Gărzii Romane a Legiunii a XIII-a Gemina. În momentele pe care le-a prezentat, soldații au demonstrat încă o dată că disciplina este o calitate pe care fiecare războinic trebuie să o aibă.

Garda Romană face parte dintr-un proiect al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, intitulat „Ţinutele istoriei II. Garda romană de la Apulum”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Legiunea s-a făcut remarcată anul trecut prin două acțiuni care au impresionat publicul albaiulian: „Legiunea a XIII-a Gemina se întoarce acasă” (26 octombrie) și „Tabăra de iarnă a Legiunii a XIII-a Gemina” (23 decembrie).

Garda romană a promovat județul Alba și municipiul Alba Iulia la ediția din noiembrie 2012 și martie 2013 a Târgului de Turism al României, desfășurat la București și la ediția din martie a Târgului de Vacanțe de la Cluj-Napoca. Reamintim că membrii ei sunt voluntari.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. alex

    vineri, 03.05.2013 at 11:20

    Sa fim seriosi. A cam fost bataie de joc. Au anuntat ca vin la ora 18.30 ,au venit la 19.00 6 legionari care s-au prefacut ca se lupta, miscarile nu le-au prea iesit dar in fine. Ma asteptam totusi sa fie mai multi si sa prezinte ceva concret.

  2. dacian

    sâmbătă, 04.05.2013 at 23:43

    O bataie de joc.

  3. liviu

    duminică, 05.05.2013 at 18:40

    Bătaie de joc? Deștepților, băieții aștia au ieșit în timpul lor liber, doar de plăcere, fără nicio obligație. Cât despre scenele de luptă, era pentru prima dată când le repetau. Bănuiesc că voi care comentați sunteți niște modele de voluntariat. Chiar sunt curios ce ați făcut voi vreodată pentru comunitatea din Alba Iulia. Doar comentați să vă băgați în seamă, altădată stați acasă, că nu v-a obligat nimeni să stați gură cască.

  4. Vilianus

    duminică, 05.05.2013 at 18:56

    Cred ca pentru cei care nu au ochi sa vada, este mai greu sa inteleaga. De fapt a fost pentru prima data cand s-au incercat asemenea miscari, iar cei care cred ca ar fi facut mai bine, fara pic de repetitie anterioara le dam voie sa ia un gladius si scut si sa ne demostreze abilitatile lor.
    P.S. mediocritatea se caracterizeaza prin lipsa recunoasterii eforturilor si a performantelor celor din jurul lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax