Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra a ajuns la Catedrala din Alba Iulia

Publicat

Sute de credincioși au stat la rând marți, după-amiază, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, pentru a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra din judeţul Caraș Severin.

Miercuri, ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, în sobor de ierarhi, va oficia liturghia, prilej cu care vor fi sfinţite icoana Sfinţilor Ierarhi Ardeleni Ilie Iorest, Simion Ştefam şi Sava Brancovici şi icoana Sfinţilor Cuvioși Mărturisitori Visarion şi Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea.

Citește și VIDEO: O icoană a Maicii Domnului de la Biserica Ortodoxă din Cricău, județul Alba, a început să lăcrimeze la începutul postului

Potrivit unor vechi credinţe, Mănăstirea Călugăra este construită pe un loc considerat sfânt, iar izvoarele din jurul lăcaşului monahal au puteri tămăduitoare.

Comoara cea neprețuită a mănăstirii, care rămâne mărturie de netăgăduit a celor întâmplate, este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care ascultă neputințele și necazurile oamenilor revărsând asupra celor care vin și-i cer ajutorul, mângâiere, alinare și binecuvântare, potrivit reintregirea.ro.

Icoana va rămâne în Catedrala Reîntregirii până miercuri, după Sfânta Liturghie.

YouTube video

icoana calugara Minuni săvârșite de Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra

Deși au trecut 150 de ani de la descoperirea acestui loc sfânt, şi azi se descoperă oamenilor tot prin cântări îngerești, potrivit sursei citate.

Potrivit unei tradiții locale în anul 1917, s-a încercat timp de o săptămână restaurarea icoanei însă încercările au eșuat deoarece vopseaua cu care era repictată icoana era găsită în fiecare zi căzută de pe icoană, de parcă o mână nevăzută ar fi dat-o jos.

Alte mărturii relatează despre vindecări ale unei femei oarbe, ale unui bărbat care nu-şi putea folosi mâinile şi picioarele sau a altor persoane cu boli grave.

Icoana este atracţie şi pentru credincioşi de peste hotare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax