Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Icoana Maicii Domnului din Cricău care a lăcrimat a fost adusă la Catedrala din Alba Iulia

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFtbHAsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Icoana Maicii Domnului cu Pruncul Isus, din Cricău care a lăcrimat a fost adusă la Catedrala ”Încoronării” din Alba Iulia. Icoana a fost expusă la loc de cinste de către reprezentanții bisericii, în partea stângă a altarului. 

Vineri dimineață, mai mulți credincioși se rugau și se închinau la noua icoană din catedrala situată în Cetatea Alba Carolina. 

Prima dată fenomenul a fost observat la începutul postului Sfintei Marii din 2020.

Este vorba despre o icoană bizantină relativ nouă, potrivit unor surse din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Icoana a aparținut unui tânăr din Cricău elev al Seminarului Teologic din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O icoană a Maicii Domnului de la Biserica Ortodoxă din Cricău, județul Alba, a început să lăcrimeze la începutul postului

Acesta a cumpărat icoana și s-a rugat la ea. Primele lacrimi ale icoanei au fost observate chiar de tânăr, care a dus-o la preoții din Cricău.

Când fenomenul a avut loc, alba24.ro a contactat și preotul paroh din Cricău. Acesta a confirmat fenomenul dar a adăugat că nu dorește să facă declarații despre subiect. Totuși, acesta a afirmat că lacrimile pe fața Fecioarei Maria au fost observate pentru prima dată la prinderea postului.

După o scurtă perioadă de timp, icoana a fost adusă la sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

”Din punctul nostru de vedere, teologic, acest tip de fenomen este o minune. Aceste minuni sunt foarte foarte rare. Trebuie să treacă puțin timp, să vedem cum evoluează evenimentele, apoi ne putem pronunța.

A fost adusă și la noi, Trebuie văzută și o să fiți uimit. Icoana a fost a unui băiat de la Seminar, originar din Cricău.

Acesta a cumpărat icoana și s-a rugat la ea. Prima dată s-a manifestat la el, apoi a dus-o preoților din Cricău” a declarat atunci secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Eugen Bărăian.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei din Alba Iulia, Oliviu Botoi, icoana va sta în Catedrala ”Încoronării” din Alba Iulia, până când lăcașul de cult din zona Schit, va fi construit, iar după icoana va ajunge acolo.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax