Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Imagini de poveste din Alba Iulia. Magia sărbătorilor de iarnă începe să se simtă în Cetatea Alba Carolina

Publicat

YouTube video

Imagini de poveste la Alba Iulia. ”Ajutoarele lui Moș Crăciun”, în acest caz muncitorii care în ultimele zile au lucrat la amenajarea târgului de Crăciun, au ajuns cu pregătirile pe ultima sută de metri.

Haina de sărbătoare a Cetății Alba Carolina este luminată de zecile de mii de beculețe ce o împodobesc, reușind să creeze o atmosferă de basm. 

De la Poarta I și până la Monumentul Unirii, o simplă plimbare prin cetate te atrage în magia Craciunului ce stă să vină și te ademenește înspre căsuțele ce în scurt timp vor vinde vin fiert și turtă dulce. 

poze beculete craciun

Pregătirile sunt în toi pentru startul oficial al Serbărilor de Iarnă de la Alba Iulia, care va avea loc marți, 11 decembrie.

Doar 2 zile ne mai despart până când cupola din Piața Cetății și bradul de Craciun vor lumina și vor aduce zambete pe fețele celor prezenți.

Poarta I a Cetății Alba Carolina, luminată în culori violet, își așteaptă vizitatorii, care vor trece pe sub forma de stea a Cetății Alba Carolina.

poze craciun 2018

Drumul spre Poarta a III a Cetății, ascunde cu zidurile puternice de cărămidă priveliștea de pe platoul de la Obelisc.

poze craciun 2018

Zidurile cetății și podul de lemn luminate în tricolor se îmbină armonios cu bolțile de lumină ce ”flanchează” grandios, trecerea prin poarta a III a.

poze craciun 2018

Atracția principală va fi târgul de Crăciun din Piața Cetății, care își va atrage vizitatorii sub pavilionul de lumină, la care ”ajutoarele moșului” încă lucrează la ora actuală.

poze craciun 2018

Bradul tronează falnic în centrul târgului, iar lângă el va fi ”parcată” sania moșului, în care toti doritorii se pot poza.

Lângă Bradul de Crăciun, în data de 21 decembrie, cei mici își primesc darurile de la Moș, iar cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert, la ”Crăciunu din 21.”

 

poze craciun 2018

Patinoarul va fi deschis pentru cei ce iubesc sportul de iarnă și mișcarea.

Tariful de intrare va fi de 5 lei, cu TVA inclus, pentru o oră. Copiii până la 18 ani şi studenţii (care prezintă carnet de student vizat la zi) sunt scutiţi de plata acestui tarif, astfel că au acces gratuit la patinoar, dacă au patine proprii. Dacă nu, vor trebui să plătească închirierea.

poze craciun 2018

Atmosfera va fi întreținută de  mirosul puternic de scorțișoară ce va ieși din fiecare cășută, care își va aștepta clienții cu vin fiert, ceai cald, cafea și turtă dulce.

poze craciun 2018

Copacii dintre cele două catedrale au fost și ei îmbracați în instalație roșie, iar drumul te va lasa să alegi pe unde mergi, fie pe sub bolta de lumina a Porții  a IV a, fie pe Podul Unirii unde la finalul drumului așteaptă impunător monumentul ce veghează asupra Cetății Alba Carolina.

poze craciun 2018

Foto: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax