Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Imagini de poveste, în Munții Apuseni. Brazi încărcați cu zăpadă și stație meteo complet înghetață

Publicat

YouTube video

Natura oferă un spectacol impresionant pe Vârful Vlădeasa, al doilea cel mai înalt vârf din Munții Apuseni. Imagini de poveste, cu brazi solitari încărcați cu zăpadă și stația meteo înghețată complet pe exterior, au fost surprinse în urmă cu câteva zile și publicate pe o rețea de socializare.

Imaginile spectaculoase au fost surprinse recent de către Marius Crișan și publicate pe o rețea de socializare. Datorită vânturilor puternice care suflă pe creastă, brazii încărcați cu zăpadă au luat forme spectaculoase, iar stația meteo a înghețat complet pe exterior. Localnicii spun că nu au mai văzut de multă vreme așa iarnă grea. În unele locuri, unde zăpada a fost viscolită, stratul de omăt atinge peste 4 metri. 

„În fiecare an, dar cum a fost anul acesta spun oamenii din zonă nu a fost de 20 de ani așa multă zăpadă și în același timp așa grea iarnă în zonă, natura oferă un spectacol superb, brazii iau anumite forme care de care mai spectaculoase. Zăpada puternic viscolită are grosimi între un metru și pe alocuri 4-5 metri

Stația meteo de pe Vârful Vladeasa, supusă la grea încercări de viscol și furia naturii, dar în același timp, pe cât severă e vremea aici sus, pe atât de spectaculoase sunt peisajele oferite de natură, înghețată la propriu și la figurat pe exterior”, a scris Mihai Crișan pe rețeaua de socializare Facebook. 

Vârful Vlădeasa, cu înălţimea sa de 1835 m, este al doilea vârf ca altitudine al Munţilor Apuseni. El domină masivele învecinate oferind vederi cuprinzătoare asupra depresiunii Huedinului (spre est), asupra bazinului văii Drăganului şi munţilor Pădurea Craiului (spre vest).

Foto-video: Mihai Crișan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax