Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO-VIDEO: În ce stadiu sunt lucrările la singura sală polivalentă din Alba. Declarațiile primarului din Blaj, Gheorghe Rotar

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE0ZFYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Lucrările la Sala Polivalentă din Blaj, o investiție de peste 32 de milioane de lei, sunt „aproape în grafic”, a declarat vineri primarul Gheorghe Valentin Rotar. Potrivit acestuia, administrația locală va moderniza stadionul din Veza, aflat în imediata apropiere a sălii.

De asemenea, prin Compania Națională de Investiții (CNI) se va construi în zonă și un hotel pentru sportivi, cu o capacitate de 50 de camere.

Declarațiile primarului Gheorghe Valentin Rotar: 

„Următorul mare proiect va fi Sala Polivalentă, la care lucrările sunt aproape în grafic. Sper ca în 2021, la sfârșitul anului, să putem să inaugurăm împreună și această sală, o clădire atât de necesară pentru întreaga activitate culturală și sportivă a blajului și a județului. 

Un pol pentru sport este zona Veza. Terenul din Veza care va fi reabilitat din banii administrației locale, dotat cu instalație de nocturnă, nu profesionistă dar pentru alergare și pentru jocurile de seară între prieteni și bineînțeles sistem de udare automată și tot ce înseamnă tehnologie actuală.

Sala polivalentă va fi lângă și vom mai construi, prin Compania Națională de Investiții, un hotel sportiv, un hotel de 50 de camere cu toate dotările, masă, săli de conferințe, săli de recuperare, săli de spălare a echipamentului, deci un hotel cu specific sportiv.

Avem deja un acord cu Comitetul Olimpic Român. Loturile naționale ale României din diverse sporturi vor face pregătire centralizată la Blaj, profitând de această bază. Pentru Sala Polivalentă avem un protocol cu Federația Română de Volei, ca timp de 5 ani după finalizarea sălii, gratis la dispoziția tuturor loturilor naționale de volei. Copii, juniori, junioare, seniori, senioare, vor juca toate competițiile, amicale și oficiale, la Blaj.

Acesta este conceptul nostru pentru a pune la dispoziția Blajului baze sportive. Acesta este viitorul. În timp o să fie tot mai mulți consumatori de mișcare, de sport, pentru că trăim într-o societate sedentară. Aceste investiții sunt cu prioritate pentru viitor, pentru copii”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, vineri, la deschiderea oficială a noului bazin acoperit de înot.

Sala Polivalentă ar urma să fie finalizată în toamna anului 2021, va fi una modernă, destinată tuturor sporturilor indoor și va putea fi folosită pentru spectacole, conferințe, târguri, etc.

Noua sală va avea 2.000 de locuri, cu posibilitatea de extindere, în funcție de necesități, la 3.000 locuri, cu ajutorul tribunelor mobile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax