Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ina Todoran, marea câștigătoare a Festivalului „Strugurele de Aur”: „Nu există om mai fericit ca mine în acest moment!”

Publicat

YouTube video

Festivalul de Folclor „Strugurele de Aur” și-a premiat, sâmbătă seara, câștigătorii. După două zile de concurs, în care tinerii au demonstrat că au talent, sensibilitate și dragoste de folclor, câțiva dintre aceștia au urcat din nou pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia pentru a-și primi trofeele. Marea câștigătoare a Festivalului este Ina Todoran, o tânără din județul Alba, cunoscută deja din numeroasele apariții muzicale de până acum.

De Sfântă Mărie Mică, Festivalul de Folclor „Strugurele de Aur” a ajuns la momentul emoțiilor maxime, atât pentru concurenți, cât și pentru public, telespectactori, familiile și profesorii artiștilor participanți, Gala Laureaților și decernarea premiilor. Pe acompaniamentul muzical asigurat de Ansamblul Jidvei România, dirijat de maestrul Stelian Stoica, evenimentul a fost prezentat de Marioara Murărescu, care, dintr-o sărbătoare deja existentă, a creat una superlativă, oferind fiecărui premiant timpul suficient pentru a primi aplauzele meritate.

Premiile au fost înmânate participanților de membrii juriului: Gheorghe Oprea – Preşedintele onorific al juriului, Marioara Murǎrescu – Preşedintele executiv al juriului, Constantin Râpǎ, Cornel Groza, Sergiu Cipariu, Stelian Stoica, Gelu Stan, Gelu Furdui, Cornel Comşa. Președintele onorific al juriului, prof. Gheorghe Oprea, înmânând premiul I solistului instrumental Cătălin Bușecan (foto), a oferit un calificativ întregului Festival: „Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Strugurele de Aur” a fost cea mai valoroasă de până acum”.

Marele premiu, trofeul „Strugurele de Aur”, a fost înmânat câștigătoarei, Ina Todoran, de către Claudiu Necșulescu, ctitorul Festivalului. Ina Todoran este originară din comuna Crăciunelu de Jos şi a urmat liceul la Colegiu Naţional „Inochentie Micu Clain” din Blaj, iar în urma bacalaureatului a fost singurul candidat din judeţul Alba care a obţinut media totală 10 la probele scrise. În următorii 6 ani, Ina va urma cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș, iar cu ocazia premiului primit, aceasta a aflat că este, totodată, beneficiara unei burse pe toată perioada studiilor, care va fi oferită de către Claudiu Necșulescu.

Ina Todoran a mai câștigat și Marele premiu al „Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2009”, Trofeul festivalului „Ileana Rus” 2009, Trofeul „Eu mi-s mândră-n sat la mine” 2009, Premiul I, festivalul „Strugurele de aur”, Jidvei 2009, Câștigătoarea premiului II, soliști vocali, la Festivalul concurs Maria Tănase, Craiova 2009”, Premiul I si premiul de popularitate la Festivalul „Vară, vară, primăvară”, Sibiu 2011

Aceștia sunt câștigătorii premiilor I, II, III și a premiilor speciale:

Marele Premiu al Festivalului „Strugurele de Aur” – Ina Todoran (Alba)

Locul I soliști vocali – Marian Medregoniu (Mehedinți) (foto)

Locul I soliști instrumentali – Cătălin Bușecan (Maramureș)

Locul II soliști vocali – Lenuța Filipoi (Bistrița-Năsăud)

Locul II soliști instrumentali – Cosmin Streață (Dolj)

Locul III soliști vocali – Mihael Cetean (Alba) și Ionela Toma (Țara Codrului)

Locul III soliști instrumentali – Radu Petru Tîrb (Bihor) și Marius Andrei Nicoară (Alba)

Premiul „Drumul Vinului, Țara Vinului – Denisa Balu (Alba)

Premiile Speciale ale Festivalului:

Premiul Cramei Jidvei – Andra Ioana Matei (Suceava) (foto)

Premiul special al juriului – Lavinia Chifor (Bihor) și Livia Neag (Maramureș)

Premiul de popularitate (oferit prin votul telespectatorilor) – Denisa Balu (Alba)

Premiul special al orchestrei Jidvei România – Ovidiu Țăran (Alba)

Premiul de Autenticitate – Constantin Gaciu (Olt)

Premiu Special – Livia Celea (Dolj) și Nicu Mîță (Republica Moldova)

Acesta este programul din ultima zi de festival:

Duminică, 9 septembrie, Jidvei, Piața Primăriei:

14.00: Recital formații folclorice locale, Recitaluri susținute de 15.20 de cunoscute ansambluri și formații folclorice de amatori de pe Valea Târnavelor și de pe Valea Mureșului

18.00: Ecou la Gala Laureaților

Recital Ansamblul Jidvei România și Junii de la Jidvei

Recita Marinela Baba

Recital Teodora Zărnescu

Recital Reta Rus

Recital Leontina Fărcaș și „Muguri de Tezaur”: Alina Cucui, Cristina Todor, Ștefania Lazăr, Ana Gligor, Alexandru Dican, Denisa Bărbat, Bianca Petrea, Georgiana Petrescu și Bogdan Mara

Recital Mariana Anghel

Recital Niculina Stoican

Recital Nicolae Furdui Iancu

Vă prezentăm o galerie foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Liviu

    sâmbătă, 08.09.2012 at 21:48

    Felicitari Ina ! Fratia Creatorilor Morali ROMANI filiala Alba este alaturi de tine si-ti transmite pe aceasta cale mult succes si in calitatea ta de studenta la medicina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax