Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Inaugurare SMURD la Sebeş şi Cîmpeni. Medicul Raed Arafat a participat la evenimente

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Primăria municipiului Sebeş şi Primăria Oraşului Cîmpeni au inaugurat, vineri, cele două noi staţii SMURD la Sebeş şi Câmpeni.

Evenimentele care au început dis-de-dimineaţă au beneficiat de prezenţa invitatului de onoare Raed Arafat, medicul de origine palestiniană care a pus bazele Serviciului Mobil de Urgenţe Reanimare şi Descarcerare (SMURD), un serviciu medical de intervenție rapidă.

Începând cu ora 9.00, a avut loc inaugurarea sediului Gărzii de intervenţie şi a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din municipiul Sebeş la care au participat autorităţi locale din judeţene din Alba, inclusiv prefectul Ştefan Bardan şi vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb.

Oficialităţile s-au deplasat ulterior în centrul municipiului, unde au asistat la o defilare a personalului şi tehnicii de intervenţie şi demonstraţii de intervenţii cu utilajele din dotare la o simulare de accident rutier. Mulţimea care s-a strâns în număr mare pe strada Lucian Blaga au avut ocazia să vadă cum se desfăşoară o intervenţie ISU şi cum sunt salvate victimele prinse între fiarele contorsionate ale maşinilor avariate.

De la ora 15.00, se desfăşoară inaugurarea SMURD în oraşul Cîmpeni.

Manifestările organizate cu acest prilej se vor desfăşura după următorul program:

Orele 12.00 – 13.00: Întâlnire de lucru pe tema asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Alba – Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Alba Iulia

Orele 15.00 – 16.40: Inaugurarea SMURD în oraşul Cîmpeni, exerciţiu demonstrativ şi prezentarea tehnicii de intervenţie – Piaţa Avram Iancu.

Începând cu anul 2009, a început procesul de operaţionalizare a componentei SMURD în municipiul Alba Iulia şi Aiud, iar în anul 2010 în municipiul Blaj. Profesionalismul şi eficienţa paramedicilor ce încadrează ambulanţele SMURD a fost probat şi recunoscut în cele peste 5000 de intervenţii acumulate de la inaugurare şi până astăzi. De vineri, 27 aprilie, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba vor avea operaţionale componentele SMURD. Acest lucru aduce un extraordinar beneficiu cetăţenilor prin reducerea timpilor de reacţie a echipajelor medicale la solicitări, dar şi prin completarea cu tehnică de intervenţie cu dotări de ultimă generaţie.

„Invităm cetăţenii să participe alături de noi la acest eveniment care marchează o nouă etapă dintr-un continuu proces de profesionalizare şi îmbunătăţire a capacităţilor de intervenţie ale pompierilor militari. Totodată, ne cerem scuze cetăţenilor celor 2 localităţi pentru inconvenientele create de restricţioarea temporară a traficului”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană specializat în anestezie terapie intensivă. A crescut în Nablus, Palestina iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România în 1981 pentru a studia medicina. În septembrie 1990, a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgenţe Reanimare şi Descarcerare (SMURD), un serviciu medical de intervenție rapidă.

La data de 23 august 2007, fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, l-a numit subsecretar de stat în Miniterul Sănătăţii Publice. Din cauza unor conflicte politice cauzate de criticile pe care Arafat le-a adresat privind reforma din sistemul sanitar, acesta a fost nevoit să demisioneze din funcție pe 10 ianuarie 2012. Pentru o perioadă de o săptămână, postul de subsecretar a fost ocupat de medicul Andrei Georgescu, iar în urma mai multor proteste  care au izbucnit în Bucureşti și în alte orașe din România, Raed Arafat a fost repus în funcție de către premierul Emil Boc pe 17 ianuarie 2012.

[nggallery id=185]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu C.

    vineri, 27.04.2012 at 12:19

    Era momentul ca distinsul medic RAED ARAFAT sa primeasca titlul de CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI SEBES !!!
    Oricum, sebesenii va multumesc si va iubesc, Domnule RAED ARAFAT !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax