Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu în Grecia, la nord de Atena. Acționează și pompieri din Alba, în sprijinul forțelor de intervenție elene

Publicat

Doi subofițeri de la ISU Alba, alături de alți 26 de pompieri români acționează în Grecia, la nord de Atena, pentru stingerea unui incendiu, alături de forțele de intervenție elene.

Din Alba, la misiune participă plutonier major Andrei Brad și plutonier adjutant Alexandru Clamba.

Modulul național specializat de stins incendii de pădure acționează pentru lichidarea incendiului, în zona regiunii Schimatari, situată la nord de Atena, a anunțat IGSU.

În total, intervin 28 de pompieri români, cu trei mașini de stingere incendii de pădure și o cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

”Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, potrivit IGSU.

Pompierii români acționează în sprijinul colegilor eleni, care au dislocat, în zona Dilesi, un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate).

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurarea a întregii misiuni derulate de salvatorii români, potrivit sursei citate.

Incendii în Grecia

Vântul puternic a alimentat flăcările în zona Schimatari, la aproximativ 50 km de capitală, pe fondul unor temperaturi în creștere, notează Reuters.
Oficialii au îndemnat locuitorii să părăsească orașul Dilesi și au oprit un serviciu feroviar local, în timp ce peste 100 de pompieri, susținuți de patru avioane și două elicoptere, au luptat împotriva incendiului, potrivit Mediafax.

Echipele de intervenție încercau, de asemenea, să stingă un incendiu în zona Achaia, în sudul peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate.

Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat aproximativ 300.000 de hectare de pădure și tufișuri, în timp ce Grecia a suferit cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani.

În urma criticilor ascuțite la adresa reacției sale, guvernul a promis că va spori capacitatea de stingere a incendiilor.

În cel mai grav dezastru provocat de incendii de vegetație din Grecia, 102 persoane au fost ucise când un incendiu a devastat orașul Mati, situat pe malul mării, și zonele învecinate, în apropiere de Atena, în vara anului 2018.

sursă imagini: IGSU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax