Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | Peste 54.000 de elevi au început anul şcolar în Alba. „Primul ghiozdan” pentru cei din clasa I şi pregătitoare

Publicat

YouTube video

Luni, peste 54.000 de elevi din Alba au călcat pragul şcolilor, cu emoţii pentru un nou început de an şcolar. Somnoroşi sau cu gândul la vacanţă, toţi elevii au venit în prima zi de şcoală cu ghiozdanul în spate, cu buchete de flori în mână şi cu părinţii alături. Pentru elevii din clasa pregătitoare şi clasa I, curiozitatea le-a fost stârnită de ghiozdanele pe care le-au găsit aşezate pe scăunele şi care fac parte din programul „Primul ghiozdan” al Consiliului Judeţean Alba, un proiect inițiat de vicele Florin Roman.

Mulţi dintre elevi au aşteptat cu nerăbdare prima zi de şcoală, pentru a se întâlni cu colegii şi învăţătorii şi a-şi povesti experienţele din vacanţa de vară. Elevii din clasa pregătitoare, clasa I, a II-a, a III-a şi a IV-a au fost aşteptaţi în bănci, cu manualele pe masă şi cu un gând bun din partea celor care îi vor îndruma în următorii ani. Chiar dacă luni a fost o zi scurtă, cei mici şi-au primit manualele şi au fost curioşi să le răsfoiască.

Citeşte şi

Elevii de gimnaziu și liceu încep cursurile: Structura anului şcolar 2013-2014. Vezi noutățile și când sunt programate vacanţele

Reporterii Alba24.ro au făcut un tur pe la mai multe școli din Alba Iulia, pentru vă prezenta „pulsul” primei zile de școală în Alba Iulia: la Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiș”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, Liceul Sportiv, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”.

De marţi, elevii vor începe orele după programul normal. Potrivit ISJ Alba, în acest an au fost așteptați să pășească în unitățile de învățământ din județ 54.624 de elevi, din care peste 2.550 au fost înscriși în clasa pregătitoare.

La Şcoala Generală „Vasile Goldiş”, elevii au fost întâmpinaţi, pe lângă profesori, de directorul unităţii de învăţământ, Ioan Florea, dar şi de consilierul local PNL, Daniel Zdrânc, care le-au urat bun venit elevilor în nou an şcolar.

La Liceul Sportiv, directorul şcolii, Nicuşor Marcu şi viceprimarul Dorin Şerdean le-au transmis copiilor un gând bun odată cu începerea şcolii şi i-au îndemnat să obţină cât mai multe note bune la învăţătură.

Cadrele didactice din cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice i-au întâmpinat pe elevi cu binecunoscutul „Bine aţi venit în noul an şcolar”. Alături de directorul Gligor Udrea, a ţinut un discurs şi profesorul Traian Mârza şi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Claudiu Duşa, care le-au urat elevilor un an şcolar bun.

Şi elevii de la Şcoala Generală nr. 7 „Mihai Eminescu” au fost întâmpinaţi de cei care în următorii ani îi vor îndruma, dar şi de directoarea şcolii, Rodica Marinescu, care le-au urat bun venit copiilor în noul an şcolar.

 

 

”Primul ghiozdan” – prezentat simbolic în careul Școlii Generale nr. 3 „Avram Iancu”

La Şcoala Generală nr. 3 „Avram Iancu”, începutul de an şcolar a fost deschis oficial de directoarea şcolii, Elena Ignat, care a renunţat la postul de consilier al ministrului Apelor şi Pădurilor, pentru a se reîntoarce la catedră. La ceremonia de deschidere au mai participat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman – inițiatorul proiectului ”Primul ghiozdan” acordat de CJ Alba, viceprimarul Dorin Şerdean, deputatul PNL Alba, Călin Potor.

Elena Ignat a transmis elevilor, părinților și dascălilor că ”începutul fiecărui an şcolar reprezintă şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte responsabilitatea şi munca, cunoaşterea şi disciplina, încrederea şi speranţa.  Nu vă neglijaţi copiii, ocupaţi fiind cu munca sau considerând că şcoala este singura responsabilă de educaţia copiilor! Sunteţi, în egală măsură, responsabili de formarea şi dezvoltarea personală a copiilor. Trebuie să aveţi în vedere că există factori educogeni mai puternici decât şcoala, mai facili şi mai atractivi pentru copii: mass-media şi strada. Supravegheaţi şi limitaţi accesul copiilor la televizor, calculator şi fiţi precauţi în ce priveşte anturajul lor!”.

„Venim astăzi în faţa dumneavoastră nu doar cu urarea de a avea un bun an şcolar, ci şi cu un proiect concret pentru dumneavoastră şi vreau să fac o înţelegere cu copiii din clasa zero şi clasa I. Eu vă garantez că astăzi, când veţi intra în clase, veţi găsi un mic cadou din partea noastră, a CJ, veţi găsi ghiozdănelul cu rechizitele necesare, voi trebuie să îmi promiteţi că veţi fi buni copii şi vă veţi asculta educatorii, învăţătorii şi părinţii”, a declarat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, în prima zi de şcoală, elevilor de la Şcoala Generală nr. 3 „Avram Iancu”.

În prezenţa sutelor de părinţi emoţionaţi şi cu buchete de flori în mână, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, comandantul unităţii, colonel Marcel Domşa, cadrele didactice, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, inspectorul general ISJ Alba, Dorin Sandea, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul Paul Voicu, dar şi Înaltpreasfinţitul Irineu au ţinut să le ureze bun venit celor peste 400 de elevi, care au venit cu forţe proaspete pentru anul şcolar 2013-2014.

Cei 120 de boboci, care au îmbrăcat pentru prima dată uniforma militară, au defilat cu emoţii, în faţa sutelor de participanţi, care au asistat la ceremonia de deschidere a anului şcolar.

De asemenea, elevii de clasa a IX-a au rostit în prima lor zi de şcoală şi tradiţionalul jurământ: “Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. În cadrul ceremoniei a fost felicitată şi şefa de promoţie 2013, Alexandra Oltean, studentă în anul I la Academia Tehnică Militară.

Vă invităm să vedeţi o galerie foto-video de la festivitățile de deschidere a anului şcolar la Alba Iulia:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gheorghe

    luni, 16.09.2013 at 19:15

    La Seminarul Teologic de ce nu ati fost sa faceti poze ? Acolo a venit Preasfintitul Irineu. De ce ocoloti mereu acest liceu ?

    • moderatorul de serviciu

      luni, 16.09.2013 at 19:28

      Ne cerem scuze, dar nu avem atatia reporteri cate scoli , licee si seminarii sunt in Alba. Daca aveti foto si puteti scrie cateva randuri…noi le publicam cu placere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax