Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Independența și imparțialitatea justiției, dezbătute la Alba de peste 250 de profeșioniști în domeniu

Publicat

YouTube video

Conferința internațională ce are ca temă principală independența și imparțialitatea justiției la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a început vineri, la Alba Iulia. Peste 250 de avocați, procurori și judecători din România iau parte la dezbatere. Temele de interes ce vor fi dezbătute în cadrul evenimentului vor fi legate de independența, dreptul la un proces echitabil și imparțialitatea justiției în cadrul Curții Europene.

Peste 250 de profesioniști din domeniul justiției iau parte, vineri, la Alba Iulia la conferința internațională ce are ca temă principală de dezbatere, independența și imparțialitatea justiției în jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Deschiderea conferinței a fost marcată de discursurile susținute de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Iulia Tarcea, procurorul General al Parchetului de pe lângă ICCJ, Augustin Lazăr și Gheorghe Florea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Augustin Lazăr a avut un mesaj solemn, îndreptat către toate profesiile din justiție și a declarat că doar printr-un dialog și o comunicare a celor ce înfăptuiesc actul de justiție se poate resuscita încrederea populației în justiția din România.

Citește și: Judecători de la CEDO vor dezbate la Alba Iulia independența și imparțialitatea JUSTIȚIEI

Imparțialitatea, statul de drept, procesul echitabil și respectul dreptului la aparare sunt subictele de interes care vor marca ziua prin sesiuni de dezbateri și întrebări.

Programul complet al conferinței și sesiunii de comunicări:

-Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa CEDO, prezintă Iulia Antoanella Motoc, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului,
-Dreptul la un proces echitabil în jurisprudenţa CEDO, prezintă Paul Lemmens, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului,
-Principiul ne bis in idem, prezintă Yonko Grozev judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului,
-Respectarea dreptului la apărare în jurisprudenţa CEDO, prezintă Miruna Mihaela Tudoraşcu, Decan al Facultăţii de Drept din Alba Iulia.

Vor susţine discursuri şi prelegeri următorii invitaţi:

– Cristina Tarcea, Preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,

– Augustin Lazăr, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,

– Gheorghe Florea, Preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România,

– Liviu Gheorghe Odagiu, Preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia, la închiderea conferinţei.

Moderator al conferinţei este avocatul Mihai Baco, Vicepreşedinte al Uniunii Avocaţilor Europeni şi Decan al Baroului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax