Connect with us
Publicitate

ABRUD

FOTO-VIDEO InfoTrafic: Cum se circulă pe drumurile din Alba. Carosabil acoperit de zăpadă frământată în zona de munte

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat, vineri dimineața, că nu erau semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca condițiilor meteorologice nefavorabile.

Pe drumuri din zona montană din județul Alba – Apuseni și Munții Sebeșului – a nins însă și se circula în condiții de iarnă, fiind depus strat subțire de zăpadă frământată.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Reprezentanții SDN Alba au intervenit pentru întreținerea drumurilor naționale.

DN74: Abrud

Circulație deschisă pe Transalpina și iarna între Obârșia Lotrului și Curpăt

Tronsonul din Drumul Național 67 C (Transalpina), care străbate județele Alba și Vâlcea, rămâne deschis circulației rutiere și pe perioada iernii, pe tronsonul cuprins între Obârșia Lotrului și Curpăt.

Decizia a fost luată la propunerea prefectului județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, și a prefectului județului Alba, Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe.

S-a stabilit de ambele părți modificarea intervenției privind activitatea de deszăpezire față de limitele regionalelor: DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 – 79+200, deoarece între limitele de județe nu există spațiu de întoarcere a autovehiculelor.

Circulația este închisă însă pe acest tronson, pe timpul nopții, în intervalul 18.00-08.00 și sunt restricții de tonaj 7,5 tone și de viteză 30 km/h.

De asemenea, circulația va fi restricționată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, ninsori etc.) și ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci și ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – km 79+200.

Situația din țară

Sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale din zona montană a județelor Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Vrancea, unde se circula în condiții de iarnă, fiind depus strat subțire de zăpadă frământată.

Pe arterele rutiere principale – autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, se circula în condiții normale, pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună.

Atenționare Cod Galben de ninsori. Ploi și polei până duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod Galben de ninsori și viscol pentru zona montană a județului Alba și pentru alte regiuni din țară, valabilă vineri, 24 decembrie.

În intervalul 24-26 decembrie, vor fi și precipitații mixte și condiții de formare a poleiului, inclusiv în zonele joase.

Vezi și Atenționare COD GALBEN de ninsori și viscol la munte în ALBA și în alte județe. Ploi și polei în zonele joase, până duminică

Recomandări pentru șoferi

Poliția recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să sporească atenția la volan, asigurându-se temeinic la efectuarea fiecărei manevre.

Reamintește și de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulația pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Conducătorii auto ar trebui să-și planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax