Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Inner Voices, Alex Sipiagin și Mike Godoroja & Blue Spirit au încheiat Festivalul Internațional „Alba Jazz”

Publicat

Cea de-a treia zi a Festivalului Internațional „Alba Jazz”, duminică, i-a prezentat pe scena mare din Piața Cetății pe Inner Voices din Alba Iulia, Alex Sipiagin și trupa sa, din New York și Mike Godoroja & Blue Spirit din București. Câteva sute de oameni s-au adunat să asculte concertele de jazz electronic, clasic și cu influențe rock, relaxându-se cu muzica bună la terasele festivalului sau pur și simplu șezând pe dalele Pieței.

Trupa Inner Voices, formată din Laura Orian (totodată directoarea Festivalului) la instrumente electronice, Ovidiu Pârjol la pian, Marius Coș la chitară, Ferdinand Borca la tobe, Levente Szocs la bas și Alex Coș la citară, au dat jazz-ului o nuanță electronică îmbinată cu o mulțime de stiluri și efecte, care împreună formează stilul „nu” jazz.

În continuare, trupa lui Alex Sipiagin, venită tocmai de la New York, a oferit publicului un concert de jazz clasic, la instrumente caracteristice acestui stil: Alex Sipiagin la trompetă, Boris Kozlov la bas, Donald Edwards la tobe, Dave Kikoski la pian. Spectatorii, în număr destul de mare, și-au exprimat entuziasmul și aprecierea pentru muzica abordată de trupa americană. În aplauzele îndelungi ale publicului, trupa a revenit pe scena, interpretând, ca „bonus” încă o melodie.

Mike Godoroja & Blue Spirit au încheiat apoteotic concertele de pe scena mare a Festivalului, printr-o prestație muzicală impecabilă, ce a combinat stiluri și ritmuri diferite: de la rock la country sau influențe etno românești, toate având ca numitor comun muzica jazz. Mike Godoroja & Blue Spirit au oferit, încă o dată la Alba Iulia, un spectacol reușit, în care publicul, cunoscător al multor piese, a putut să acompanieze trupa, fredonând versurile melodiilor dar și să danseze pe ritmurile acestora.

Aceasta a fost ultima seară a primei ediții a Festivalului Internațional „Alba Jazz”, însă organizatorii și-au exprimat dorința de a transforma acest eveniment într-o tradiție la Alba Iulia.

[nggallery id=263]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax