Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: „Întâlnirea fiilor satului Sebeșel”, a III-a ediție. Spectacol folcloric și diplome. Școala primară din localitate a primit nume nou

Publicat

YouTube video

Sâmbătă și duminică, la Sebeșel a fost prilej de sărbătoare. Fiii satului, care de-a lungul anilor au plecat din locurile copilăriei s-au întors acasă, pentru a sărbători alături de cei dragi. Aflată la cea de-a treia ediție, „Întâlnirea fiilor satului Sebeșel” a adus diplome pentru cei care s-au remarcat de-a lungul timpului. De asemenea, școala primară a primit nume nou şi la căminul cultural s-a dezvelit o placă cu numele unui pictor originar din localitate.

În prima zi a evenimentului, în prezența sătenilor, dar și a autorităților locale școala primară din Sebeșel a primit numele lui „Duvlea Zdrenghea”. La școala din localitate s-a vernisat și o expoziție etnografică și de fotografie cu aspecte din viața satului de ieri și de astăzi.

La căminul cultural s-a dezvelit o plăcuță cu numele lui Sava Henția, unul dintre pictorii români, care s-a născut la Sebeșel și care a participat la Războiul de Independență (1877-1878). A pictat numeroase scene de campanie și a fost considerat un adevătrat reporter de război. Tot aici s-a lansat și cartea „Studii lingvistice” a autorului Mircea Zdrenghea.

În cadrul evenimentului, primarul comunei Săsciori, Nicolae Florin Morar, cu sprijinul Asociației „Fiii satului Sebeșel – 2009” a acordat diplome fiilor satului care s-au remarcat în diverse activități de-a lungul timpului.

Duminică, în ultima zi de întâlinre a fiilor satului la monumentul eroilor din localitate a avut loc un Te-Deum, cu depunere de coroane de flori. Nu a lipsit nici parada populară a localităților Săsciori, Loman, Căpâlna și Sebeșel.

Pe scena inaugurată cu acest prilej și amplasată pe stadionul din localitate s-a desfășurat și un spectacol folcloric și artistic. Astfel că evenimentul s-a încheiat cu momentele oferite de Fanfara Județului Alba, soliste ale Ansamblului Folcloric, precum Floricica Moga și Maria Filimon, dar și de ansamblurile de dansuri din localitățile de pe valea Sebeșului.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax