Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Intervenții Salvamont Alba la Piatra Secuiului și pe dealul Mamut. Un adolescent și un bărbat au avut nevoie de ajutor

Publicat

Echipajele Salvamont Alba au intervenit duminică pentru salvarea a două persoane care au parcurs trasee montane. Au avut nevoie de ajutor un adolescent de 14 ani, la Rimetea și un bărbat de 41 de ani, pe dealul Mamut.

Pentru un al treilea apel, nu a mai fost nevoie de deplasarea salvamontiștilor.

Salvamont Alba precizează că a fost vorba despre două intervenții simultane în teren ale salvatorilor montani din Alba, pentru acordarea primului ajutor și evacuare din zona montană. Celălalt apel a fost pentru o persoană rătăcită.

Intervenție pentru salvarea unui biciclist aflat la antrenament pe dealul Mamut

Un biciclist din Alba Iulia (41 de ani) a acuzat dureri puternice, brusc, în timpul deplasării, în zona coloanei vertebrale lombare. Se afla la antrenament în zona dealului Mamut.

Salvatorii montani au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului ajutor și transportul acestuia.

Din cauza suspiciunii de leziune la nivelul coloanei vertebrale, imobilizarea acestuia s-a efectuat cu o saltea vacuum și targa UT2000. Tânărul a fost coborât cu autovehiculul de teren al Salvamont Alba până la întâlnirea cu autospeciala Serviciului Județean de Ambulanță, pentru efectuarea de investigații medicale în cadrul UPU Alba.

Alarmarea s-a efectuat prin numărul unic de urgență 112.

Adolescent accidentat la Piatra Secuiului

Un adolescent în vârstă de 14 ani, din județul Timiș s-a accidentat pe „Șanțul Mare” de la Piatra Secuiului, din comuna Rimetea.

Potrivit Salvamont, a acuzat dureri în zona genunchiului și nu s-a mai putut deplasa. Salvatorii montani au urcat până la accidentat, i-au acordat primul ajutor, constând in imobilizarea membrului inferior accidentat, cu atela vacuum și l-au coborât de pe stâncile Pietrei Secuiului în condiții de siguranță. Aici, pentru evacuarea accidentatului, s-a folosit noua targa cu roată, pentru transport în teren accidentat.

”A fost o intervenție dificilă, iar cunoscătorii zonei știu că terenul este stâncos, dificil, în pantă accentuată și cu săritori, ceea ce îngreunează mult evacuarea persoanelor accidentate din aceasta zonă.

Familia adolescentului a refuzat transportul acestuia până la o unitate medicală, recurgând la transportul cu autovehiculul personal.

Solicitarea pentru intervenție a fost efectuată de către turiștii aflați în zonă”, potrivit Salvamont.

Turist rătăcit la Detunata Goală

Un tânăr turist rătăcit în zona Detunata Goală a sunat pentru a solicita ajutor.

”Din discuțiile purtate cu acesta, a putut fi îndrumat către un drum de acces din apropierea locului în care se afla și astfel nu s-a mai impus deplasarea salvatorilor pentru căutarea și găsirea acestuia”, a anunțat Salvamont.

Ajutorul a fost cerut prin intermediul numărului unic de urgență 112.

sursă imagini: Salvamont Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate