Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE VIDEO: Inundații într-un bloc din Alba Iulia aflat în reabilitare. Ploile i-au suprins pe locatari fără acoperiș

Publicat

Locatarii unui bloc din cartierul Ampoi 1 din Alba Iulia se confruntă de câteva zile cu o situație neplăcută. Imobilul în care locuiesc se află în plină reabilitare termică, dar fix lucrarea care trebuia să le asigure un confort, le cauzează probleme. 

Mai exact, vechiul acoperiș a fost decoperat în totalitate, iar odată cu venirea ploilor, într-o bună parte din apartamente apa a început să se infiltreze, pe la colțurile pereților, pe tavan sau chiar pe la tocurile ușilor. 

UPDATE: „Primăria municipiului Alba Iulia a luat legătura cu constructorul Tobimar Construct SRL care execută lucrările și acesta a asigurat, de îndată, măsuri de protecție suplimentară a șarpantei.

După încetarea ploilor constructorul ne-a comunicat că va interveni cu echipe suplimentare de muncitori, printr-o mobilizare generală, pentru ca țigla să fie montată în cel mai scurt timp posibil.

Precizăm că lucrările la șarpanta blocului sunt finalizate în procent de 90%, fiind necesară apoi montarea învelitorii (țiglei).  Aceste lucrări au ca scop îmbunătățirea condițiilor de locuit și se realizează prin proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – Bloc 8, strada Livezii”, finanțat din fonduri europene care prevede pentru reabilitarea termică a clădirii și placarea pereților exteriori cu polistiren și înlocuirea tâmplăriei de lemn sau metal cu tâmplărie tip PVC.

Se va lua legătura cu proprietarii apartamentelor afectate pentru înlăturarea disconfortului creat”, au transmis reprezentații Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Știrea inițială

O locatară a blocului, Lucia Tuhuț, a prezentat reporterilor alba24.ro, problemele cu care se confruntă locatarii de câteva zile.

Aceasta a declarat că de reabilitarea termică a blocului se ocupă Primăria Alba Iulia, iar constructorul este Tobimar. Femeia spune că vechiul acoperiș a fost dat jos în totalitate de către echipa de lucrători, dar țigla necesară pentru noul acoperiș încă nu a fost livrată constructorului.

Odată cu venirea ploilor, locatarii s-au trezit cu apa pe pereți. Situația este una neplăcută la etajul al patrulea al blocului, unde în apartamentul unui locatar apa a afectat toate colțurile locuinței.

Mai mult de atât, apa s-a infiltrat chiar și sub parchetul locuinței.

La etajul trei, în apartamentul unde locuiește Lucia Tuhuț, apa s-a inflitrat de asemenea.

Toate colțurile din cameră sunt ude, tavanul din baie la fel, și câteva pete de apă ”tronează” pe plafonul din bucătărie.

Localnicii spun că apa a ajuns până în subsolul blocului unde s-au format și câteva bălți.

De menționat este faptul că, Tobinar, constructorul s-a sesizat și a trimis o echipă în plus de la Sibiu, care joi, 1 octombrie monta o folie de protecție provizorie pentru ca apa de ploaie să nu îi mai afecteze pe locatari până la montarea noului acoperiș.

Un reportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu – alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax