Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Învierea Domnului, sărbătorită de comunitatea romano-catolică din Alba Iulia la Catedrala „Sfântul Mihail”

Publicat

IMG_4470 Sărbătoarea Învierii Domnului a adunat peste 200 de credincioși romano-catolici în cea mai veche catedrală din Transilvania, Catedrala „Sfântul Mihail” din Cetatea Alba Carolina.

Într-un cadru sobru și elegant, comunitatea romano-catolică, maghiară și nu numai, a celebrat, ca în fiecare an, Paștele, după ritualul respectat la Roma și în toată lumea.

Vigilia Pascală a început la ora 21.00, fiind prezidată de ÎPS Arhiepiscop György Jakubinyi și a durat aproximativ două ore și jumătate. Ritualul a începe în faţa bisericii catedrale, prin binecuvântarea focului şi aprinderea Lumânării Pascale, de la care au fost aprinse lumânările credincioşilor, iar apoi credincioşii au ascultat vestirea solemnă a Învierii.

IMG_4620 La finalul slujbei oamenii, conduși de preoți, au ieșit afară unde au înconjurat, cu lumânările în mână curtea Palatului Episcopal.

Prima zi de Paști este petrecută în familie, iar în a doua zi de Paști, obiceiul „udatului” îi adună din nou pe membrii comunității romano catolice, pentru încă o după-amiază împreună.

Anul acesta Paștele romano-catolic a fost sărbătorit cu 5 săptămâni înainte de cel ortodox, care va avea loc pe data de 1 mai.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax