Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, pentru încă patru ani. Aleşii îşi încep oficial activitatea în CJ


Publicat

dumitrel

ion dumitrel 1Consilierii județeni declaraţi aleşi în urma alegerilor locale care au avut loc la data de 5 iunie 2016 au fost convocaţi marţi, 21 iunie, la şedința de constituire a Consiliului județean Alba. În cadrul şedinţei, Ion Dumitrel a fost reales preşedintele forului, cu 23 de voturi din 31.

Pentru şefia CJ a mai candidat Călin Radu (PSD). Pe lângă validarea celor 32 de consilieri judeţeni, au mai fost realeşi, prin vot secret, Florin Roman şi Alin Cucui în funcţiile de vicepreşedinţi.

„Sunt convins că vom lucra împreună cu toate lucrurile de consilieri așa cum am lucrat în acești ani. Mulțumesc, nu numai colegilor din PNL dar și colegilor din aparatul CJ și instituțiilor subordonate, pentru că împreună cu dânșii și consilierilor județeni, am reușit să avem rezultatele pe care le-am avut, ca oamenii să vadă că am avut o activitate bună. Eu vă promit, asta înseamnă că promit și locuitorilor județului Alba că voi continua să lucrez, așa cum mă știți și cum am lucrat împreună” a declarat Ion Dumitrel.

Nominalizările pentru aceste funcţii de conducere din eşalonul doi au fost Florin Roman şi Alin Cucui, de la PNL, respectiv Nicolae Luca şi Daniel Zdrânc de la PSD.

Sunt prezenţi şi primari din judeţul Alba, printre care Mircea Hava, Dorin Nistor, Gheorghe Rotar, Oana Badea.

Şedinţa a început cu intonarea Imnului Naţional şi a continuat cu votul pentru validarea fiecărui mandat de consilier, după care aceştia au depus jurământul de preluare a mandatelor, cu mâna pe Biblie.

Conducerea şedinţei este asigurată de Cornel Gheorghe Sandea (PSD), alături de Tudor Ponoran (PNL) şi Nicolae Luca (PSD). Nu sunt prezenţi la şedinţă Corneliu Mureşan (PSD) şi Simion Creţu (PNL).

Ședința a continuat cu alegerea conducerii prin vot secret. Ion Dumitrel a fost ales de 23 de consilieri din cei 31 prezenți. Florin Roman a primit 22 de voturi, Cucui Alin a avut 23 de voturi,  Nicolae Luca a luat 8 voturi, iar Daniel Zdrânc 9 voturi.

 

Pe ordinea de zi au fost trecute alegerea comisiei de validare, prezentarea procesului verbal privind propunerile de validarea/invalidarea a mandatelor consilierilor declarați aleși, adoptarea hotărârii privind rezultatul validării/invalidării mandatelor consilierilor, depunerea jurământului de către consilierii ale căror mandate au fost validate, declararea ca legal constituit a consiliului județean, alegerea președintelui consiliului județean, prin vot secret şi alegerea vicepreședinților consiliului județean, prin vot secret, precum şi alegerea comisiilor de specialitate.

sedinta CJ Alba 21 iunie 2016PNL, PSD, ALDE şi PMP sunt partidele care vor avea reprezentanţi, în următorii patru ani, în Consiliul Judeţean Alba. Liberalii au prins 19 locuri, PSD are 10 reprezentanţi, iar ALDE şi PMP, câte doi.

În judeţul Alba, au votat pentru listele Consiliului Judeţean 169.027 dintre alegătorii din judeţ. Numărul de voturi valabil exprimate a fost 158.415.

Componenţa Consiliului Judeţean Alba pe comisii 2016 -2020:

1.Ion Dumitrel (PNL)

2.Florin Roman (PNL)

3.Marius Haţegan (PNL)

4.Sorin Bumb (PNL)

5.Simion Creţu (PNL)

6.Alin Cucui (PNL)

7.Claudiu Vasile Răcuci (PNL)

8.Adrian Emil Negruţiu (PNL)

9.Marius Ceteraş (PNL)

10.Ioan Fulea (PNL)

11.Dumitru Fulea (PNL)

12.Vasile Stănescu (PNL)

13.Raul Chiriac (PNL)

14.Simone Albani (PNL)

15.Tudor Ponoran (PNL)

16.Nicolae Albu (PNL)

17.Ioan Dan Cherecheş (PNL)

18.Virgil Tătar (PNL)

19.Marcel Simion (PNL)

20.Ioan Dîrzu (PSD)  – înlocuit de Corneliu Mureşan

21.Ioan Florea (PSD)

22.Gheorghe Lucian Prodan (PSD)

23.Daniel Liviu Zdrânc (PSD)

24.Dorel Tomuș (PSD)

25.Nicolae Luca (PSD)

26.Călin Radu (PSD)

27.Nicolae Pușcă (PSD)

28.Dorin Gheorghe Sandea (PSD)

29.Gheorghe Feneşer (ALDE)

30.Ioan Uţiu (ALDE)

31.Kőble Ladislau-Levente (ALDE

32.Clement Negruţ (PMP) – înlocuit de Marin Cenuşă

33.Traian Nicolae Ursaleş (PMP)

Vezi şi Componenţa Consiliului JUDEŢEAN Alba. Cine sunt consilierii şi lista membrilor supleanţi. REZULTATE OFICIALE finale ALEGERI LOCALE 2016



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Eurostat: România are cei mai puţini posesori de maşini la mia de locuitori din Uniunea Europeană

Publicat

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de automobile de pasageri la mia de locuitori.

Astfel, la o mie de locuitori, parcul auto din România număra 357 de maşini la finele lui 2019, arată cele mai recente date publicate de Eurostat, biroul european de statistică.

În același timp, România are şi unul dintre cele mai învechite parcuri auto. Vârsta medie a maşinilor aflate în circulaţie în România este de 16,5 ani, potrivit Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA).

De cel puţin 30 de ani, Luxemburg a înregistrat cea mai mare rată de motorizare dintre statele membre ale Uniunii Europene, mai arată datele Eurostat.

În 2019, existau 681 de autoturisme la mia de locuitori luxemburghezi. Această cifră poate fi influenţată de lucrătorii transfrontalieri care folosesc maşini de companie înmatriculate în ţară, notează sursa citată.

Luxemburg a fost urmat de Italia pe locul doi, cu 663 de maşini la mia de locuitori. Următoarele în topul listei au fost Cipru (645 de maşini), Finlanda şi Polonia (ambele cu 642 de maşini).

La polul opus, cele mai scăzute rate de motorizare s-au găsit în România (357 autoturisme), Letonia (381 autoturisme) şi Ungaria (390 autoturisme).

În ceea ce priveşte vechimea parcului auto, Lituania (16,8 ani), Estonia (16,7 ani) şi România (16,5 ani) au cele mai vechi flote, cu vehicule mai vechi de 16 ani.

Cele mai noi maşini pot fi găsite de asemenea în Luxemburg (6,5 ani) şi Austria (8,3 ani), potrivit datelor ACEA.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Încărcător comun pentru toate tipurile de telefoane, tablete și alte dispozitive. Propunere a Comisiei Europene

Publicat

Consumatorii europeni vor putea utiliza un singur încărcător pentru toate produsele electronice portabile.

Comisia Europeană a făcut joi un pas important împotriva deşeurilor electronice şi a inconvenientelor cauzate consumatorilor de prevalenţa diferitelor încărcătoare incompatibile pentru dispozitivele electronice şi a prezentat o propunere de stabilire a unei soluţii comune de încărcare pentru toate dispozitivele relevante.

Potrivit propunerii de directivă revizuită privind echipamentele radio prezentată joi, portul de încărcare şi tehnologia de încărcare rapidă vor fi armonizate: USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căştile, difuzoarele portabile şi consolele video portabile.

În plus, Comisia propune separarea vânzării încărcătoarelor de cea a dispozitivelor electronice. Acest lucru este menit să amelioreze confortul consumatorilor şi să reducă amprenta de mediu asociată producţiei şi eliminării încărcătoarelor, sprijinind astfel tranziţia verde şi cea digitală.

„Consumatorii europeni au fost frustraţi suficient de mult în ceea ce priveşte încărcătoarele incompatibile care le umplu sertarele. Am acordat industriei destul timp pentru a-şi găsi propriile soluţii, acum este momentul să se ia măsuri legislative pentru un încărcător comun. Acesta este un câştig important pentru consumatorii noştri şi pentru mediu şi în conformitate cu ambiţiile noastre verzi şi digitale”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedintă executivă a CE pentru O Europă pregătită pentru era digitală, citată într-un comunicat al Comisiei.

Un singur încărcător pentru toate dispozitivele portabile

„Datorită propunerii noastre, consumatorii europeni vor putea utiliza un singur încărcător pentru toate produsele electronice portabile – un pas important pentru a spori confortul şi a reduce deşeurile”, a declarat la rândul său Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă

În urma propunerii CE, USB-C va deveni portul de încărcare comun pentru toate dispozitivele electronice. Acest lucru le va permite consumatorilor să îşi încarce dispozitivele cu acelaşi încărcător cu port USB-C, indiferent de marca dispozitivului.

Apoi, tehnologia de încărcare rapidă armonizată va contribui la prevenirea faptului că diferiţi producători limitează în mod nejustificat viteza de încărcare şi va ajuta la asigurarea faptului că viteza de încărcare este aceeaşi atunci când se utilizează orice încărcător compatibil pentru un dispozitiv.

De asemenea, în urma separării vânzării unui încărcător de cea a dispozitivului electronic, se estimează că reducerea producţiei şi eliminării noilor încărcătoare va reduce cantitatea de deşeuri electronice cu aproape o mie de tone pe an.

Nu în ultimul rând, Comisia doreşte informaţii mai pertinente pentru consumatori. Astfel, producătorii vor trebui să furnizeze informaţii relevante cu privire la performanţa de încărcare, inclusiv privind puterea cerută de dispozitiv şi dacă acesta permite încărcarea rapidă.

Consumatorii ar urma să-şi dea seama astfel dacă încărcătoarele lor pe care le posedă îndeplinesc cerinţele noului lor dispozitiv sau vor putea să aleagă un încărcător compatibil.

Măsuri pentru limitarea deșeurilor electronice

Revizuirea Directivei privind echipamentele radio face parte din acţiunea mai amplă a CE de abordare a durabilităţii produselor, în special a produselor electronice de pe piaţa UE, care se va afla în centrul unei viitoare propuneri privind produsele durabile.

Propunerea de directivă revizuită privind echipamentele radio de joi va trebui să fie adoptată de Parlamentul European şi de Consiliul UE prin procedura legislativă ordinară (codecizie). Executivul comunitar consideră că o perioadă de tranziţie de 24 de luni de la data adoptării va oferi industriei suficient timp pentru a se adapta înainte de intrarea în vigoare.

Pentru a avea în cele din urmă un încărcător comun, este însă necesară interoperabilitatea deplină la ambele capete ale cablului: dispozitivul electronic şi sursa externă de alimentare cu energie. Finalizarea interoperabilităţii dispozitivului, care este de departe cea mai mare provocare, ar urma să fie realizată prin propunerea de joi.

Interoperabilitatea sursei externe de alimentare va fi abordată în cadrul revizuirii Regulamentului privind proiectarea ecologică al Comisiei. Aceasta va fi lansată mai târziu în cursul acestui an, astfel încât intrarea sa în vigoare să poată fi aliniată la propunerea de joi.

Potrivit comunicatului CE, se estimează că încărcătoarele eliminate şi neutilizate generează până la 11.000 de tone de deşeuri electronice în fiecare an.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Chestionarul pentru vaccinarea elevilor, distribuit în școli. Părinții își pot exprima opțiunea de imunizare a copiilor

Publicat

scrisoare

Chestionarul prin care părinții își vor putea exprima acordul sau dezacordul privind vaccinarea copiilor în școli a fost validat de Ministerul Sănătății și este distribuit prin intermediul inspectoratelor școlare.

„Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori.

Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul va fi diseminat în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului”, a transmis Ministerul Educației, potrivit dcnews.ro.

Chestionarele nu trebuie semnate

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format, potrivit sursei citate.

Vezi Chestionar intentie de vaccinare elevi

Echipe mobile de vaccinare în școli

Din datele centralizate la nivelul a 26 de judeţe, până la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de şcoli sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate, potrivit CNCAV.

În Alba, sunt 11 echipe mobile ce asigură vaccinarea în școli, la solicitarea acestora.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Târgul Apulum Agraria 2021, în acest weekend, la Alba Iulia. Standuri cu produse agricole, ateliere, concursuri. PROGRAM

Publicat

La Alba Iulia începe vineri Târgul ”Apulum Agraria” 2021, în cadrul căruia producătorii locali prezintă produse din recolta de toamnă. Evenimentul, ajuns la ediția a XXIX-a, se desfășoară în spațiul expozițional din Piața Pascu.

Cei interesați vor putea vedea standurile prezentate de producătorii locali și vor putea cumpăra legume, fructe și alte alimente, produse tradiționale, de artizanat, produse pentru grădină, echipamente și utilaje agricole.

Vor mai fi standuri cu material săditor, produse fitosanitare, expoziții de animale, păsări.

Organizatorii au pregătit și concursuri, ateliere și alte momente de divertisment.

De exemplu, la standurile ”made in Alba”, veți putea găsi:

  • pupuri cu varză, ceapă, cartofi şi brânză, pâine, produse de patiserie şi cofetărie, turtă dulce
  • preparate de carmangerie de la Săsciori, Cugir şi Pianu de Sus
  • păstrăv proaspăt şi la conservă de la Mărtinie
  • produse de la stână din Vinţu de Jos
  • conserve din fructe şi legume
  • chipsuri din cartofi de Alba
  • vin şi must proaspăt stors de la Ighiu
  • produse de artizanat făcute de meşteri populari din Munţii Apuseni,
  • aranjamente florale din plante stabilizate şi din săpun
  • utilaje pentru grădină.

Târgul va fi deschis de vineri, 24 septembrie, până duminică, 26 septembrie, în Piața Pascu, între orele 10.00 și 18.00.

Târgul Apulum Agraria este organizat de Consiliul Județean Alba în parteneriat cu grupurile de acțiune locală GAL pe Mureș și pe Târnave, GAL Țara Secașelor Alba-Sibiu, GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului, GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare și Primăria Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate