Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO „Îți arăt că pot”: Combaterea vieții sedentare și promovarea unui stil de viață sănătos, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

IMG_9205 În zona statuii lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina a avut loc duminică, 17 mai, o activitate de promovare a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și adulților, desfășurată în cadrul Proiectului ”Îți arăt că pot”. Activitatea a fost organizată de echipa Flash, formată din șapte elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Duminică, între orele 14.00 – 16.30, echipa Flash formată din șapte elevi a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, dornici de o schimbare în societatea orașului, și-au ales ca obiectiv combaterea vieții sedentare și promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și adulților.

Aceștia au încercat să convingă trecătorii să renunțe pentu un timp scurt la telefon și să încerce să-și aducă aminte de cea mai frumoasă perioadă a vieții, copilăria.

IMG_9222 Persoanele care au acceptat provocarea echipei (cea de a renunța la telefon) au fost rugate să explice unul din jocurile copilărie lor și apoi să-l joace cu membrii echipei. Cei care au renunțat pentru câteva minute la telefonul mobil au practicat jocuri precum rațele și vânătorii, șotron, elasticul sau sărituri cu coarda.

Membrii echipei și-au putut lărgi orizontul din lumea copilăriei, descoperind jocuri noi și perioade diferite ale copilăriei (cea a anilor ’60 când păpușile erau din diferite materiale ce se găseau prin gospodărie, cea a anilor ’80 a fotbalului, etc.), iar participanții și-au adus aminte cu zâmbetul pe buze de perioada frumoasă și fără griji a vieți și își pot dovedi că pot renunța la telefon în favoarea altor activități mai plăcute.

YouTube video

Totodată, cei care au acceptat provocarea au fost informați cum ar putea să se ferească de stilul de viață sedentar, primind la sfârșit diplome și mici dulciuri ale copilăriei, precum guma de mestecat ”Turbo”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax