Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Iubirea lui Dumnezeu, vestită prin cântece religioase în concertul „Hristos a Înviat” de la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Am intrat în Săptămâna Patimilor, ultimele zile în care credincioșii mai țin Postul cel Mare și se pregătesc să ia Lumina Învierii, sâmbătă noaptea. Până atunci, credincioșii din Alba Iulia au avut parte de un „ospăț artistic și religios”, așa cum l-a numit ÎPS Irineu, concertul de cântece religioase „Hristos a Înviat” din Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Concertul a fost susținut de actrița Maria Ploae, îndrăgiții interpreți de muzică populară Ionuț Fulea și Mariana Anghel, dar și de o tânără interpretă din Cluj, Oana Bozga.

Alături de interpreții de muzică populară  și actrița Maria Ploae, au mai fost prezenți în fața zecilor de credincioși albaiulieni Grupul Cameral Instrumental “Cantores”, solistul de muzică psaltică, preotul Petre Moise și Grupul vocal „Anghelos”, alături de Marcel Anghel, la toacă.

În Săptămâna Patimilor sunt zilele în care creştinii retrăiesc tensiunea zguduitoare a clipelor de la sfârşitul vieţii pământeşti a Mântuitorului Iisus Hristos, care și în cântecele religioase de la concertul de luni seara au fost transpuse în versuri. La finalul concertului, împreună cu ÎPS Irineu și artiștii prezenți, cântecul „Din mormântul-ntunecat” a adus pe buzele fiecărui credincios din Catedrala Reîntregirii versurile: „ A -nviat/ A -nviat/Viață veșnică ne-a dat”.

ÎPS Irineu le-a spus celor care au transmis mesajul specific sărbătorii pascale credincioșilor că „în această seară ne-ați vestit iubirea lui Dumnezeu”.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax