Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Japonezii au venit la Alba Iulia să caute oportunități de investiții. Întâlnire cu primarul Mircea Hava

Publicat

YouTube video

O delegație formată din reprezentanți ai unor companii și organizații japoneze care își desfășoară activitatea în România este prezentă vineri la Alba Iulia pentru a analiza posibilitatea dezvoltării afacerilor și în Cealaltă Capitală. Reprezentanții municipalității au avut o întâlnire cu aceștia în care a fost prezentate oportunitățile de investiții existente la nivel local.

Obiectivul acestor vizite este de a sprijini comerţul şi investiţiile bilaterale dintre România şi Japonia şi de a aduce împreună autorităţi locale, asociaţii de afaceri, companii japoneze şi companii româneşti, pentru a lua parte la discuţii generale, în vederea identificării de oportunităţi de colaborare şi de investiţii.

“Alba Iulia, Cealaltă Capitală, a fost o alegere venită în mod firesc pentru întâlnirea româno- japoneză de mâine, în contextul Anului Centenar și al rolului avut de oraș în nașterea și construirea României Mari. E locul în care am găsit spiritul românesc viu, pur și nealterat și nu ne îndoim că am facut o alegere corectă nu doar istoric și administrativ, ci și ca perspective reale de colaborare economică”, a declarat Keisuke Mizuno, Director General JETRO Bucuresti.

Întâlnirea cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și city managerul Nicolaie Moldovan s-a desfăşurat în sala de ședință a Consiliului Local. Primarul le-a prezentat oaspeților, pe scurt, puțin din istoria orașului și le-a sugerat acestora că este absolut necesar să viziteze Cetatea Alba Carolina.

Deși întâlnirea a avut drep scop prezentarea orașului ca un loc prietenos și deschis pentru dezvoltarea unei afaceri venite din partea japonezilor, primarul a spus că el apreciază mai mult investițiile cu capital românesc pentru că aceste companii oferă stabilitate angajaților.

Avem foarte multe firme, străine și românești, dar o să încep cu firmele românești, n-o să încep cu firmele cu capital străin, pentru că știu că acest capital este foarte migrator și pe noi ne interesează foarte mult oamenii, care nu doar că trebuie să aibă locuri de muncă, ci trebuie să aibă locuri de muncă stabile”, a spus primarul.

City managerul Nicolaie Moldovan le-a prezentat potenţialilor investitori facilitățile pe care le-ar avea dacă se gândesc să investească în Alba Iulia. Printre acestea a enumerat posibilitatea ca terenul pe care își vor dezvolta afacerea să fie dat gratuit de către primărie, pepiniera de studenți la UTC de unde și-ar putea recruta forță de muncă bine calificată și colaborarea bună pe care administrația locală o are cu orașele învecinate.

La finalul acestei întâlniri, primarul Mircea Hava a spus că aceste firme caută loc unde se pot dezvolta, dar că la ora actuală nu se poate vorbi despre o decizie.

„Sunt firme care caută locuri unde să se planteze, caută administrații deschise să facă lucrul ăsta, însă într-o afacere cel mai important este dorința lor de a face lucrul ăsta, nu știu de am putea noi să le oferim, poate să faci tu totul și ei să ia profitul”, a spus primarul.

Legat de lipsa forței de muncă în România și care ar putea pune probleme în cazul unei investiții din partea japonezilor, primarul spune că acest aspect nu este o problemă atâta timp cât munca se plătește la justa valoare.

Evenimentul susținut de Primăria Alba Iulia prin Centrul Europe Direct Alba Iulia este organizat de Japan Business Association în România (JBA), Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior (JETRO) si Kaizen Institute România, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România, Camerei de Comerţ şi Industrie a Romaniei, Camerei de Comerț și Industrie Alba Iulia și companiei Solina România.

Ulterior vizitei la Primăria Alba Iulia, delegația va lua oficial contact cu un model de afacere autohton – Solina România, iar începând cu ora 16.00, la Hotel Transilvania, va fi organizat un seminar care cuprinde și o sesiune de networking dedicată deopotrivă companiilor japoneze, cât și companiilor românești. Astfel, la Alba Iulia, participanții la seminar vor avea ocazia să afle secretele succesului și know-how-ul japonezilor și apoi să le aplice, după modelul și rigoarea japoneze în activitatea lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax