Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Justiția prin ochii elevilor Liceului de Arte din Alba Iulia: oarbă și echilibrată, dar și coruptă și injustă

YouTube video

Publicat

Oarbă, dreaptă, o luptă între sentimente și gânduri, echilibrată, dar și dramatică, coruptă, injustă și care poate da greși, așa a fost văzută justiția prin ochii artiștilor elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a sărbătorit joi, 20 iunie, Ziua Justiției, într-o atmosferă relaxantă, diferită de holurile și sălile apăsătoare ale instanțelor de judecată.

YouTube video

Pentru a marca într-un mod cât mai inedit evenimentul, reprezentanții instanței superioare din Alba Iulia au lansat elevilor de la Liceul de Arte o provocare: să transpună justiția în artă.

justitie

Provocarea a fost una grea și surprinzătoare, o ”struțocămilă”, potrivit profesoarei Diana Țuculescu, dar tinerii s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

justitie

Lucrările lor reprezintă o îmbinare între imaginație și realitatea zilei de zi cu zi, în care justiția din România se află.

justitie

De la clasica întruchipare a ”Doamnei Justiție”, oarbă și cu sabia în mână, la ”Coruperea lui Themis”, o justiție căzută la pământ și hărțuită de mai multe mâini monstruoase, până la justiția sub chip de moarte, elevii au reușit să transpună, pe pânza de pictură sau sub format digital, ideea lor de justiție în România.

justitie

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate