Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Lansarea volumului de critică și istorie literară „Ioana Em. Petrescu, citindu-l pe Eminescu. Note, arhive, documente”, de Silviu Mihăilă

Publicat

YouTube video

Galeria Municipală de Artă Alba Iulia a găzduit marți, 15 ianuarie, la ora 18.00, lansarea volumului de critică și istorie literară „Ioana Em. Petrescu, citindu-l pe Eminescu. Note, arhive, documente”, al cărui autor este albaiulianul Silviu Mihăilă. Prefața a fost realizată de Ioana Bot, critic și istoric literar, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.

Într-o sală arhiplină, Silviu Mihăilă și-a lansat prima carte din carieră și anume volumul de critică intitulat „Ioana Em. Petrescu, citindu-l pe Eminescu. Note, arhive, documente”. Printre cei care l-au felicitat public pe autor și care au avut un cuvânt de spus despre opera sa a fost și conferențiarul universitar Diana Câmpan.

„Toate exercițiile lui de cercetător, de a trece niște praguri, de a se perfecționa și a înțelege la modul corect ce înseamnă această știință a sufletului și a minții care este filologia, toate eforturile lui mie mi se par relaxante pentru că el face un fond absolut diferit de ceea ce se întâmplă astăzi în imediata noastră vecinătate. Toată lumea vrea să iasă în față față să înțeleagă adesea că în spatele apariției unei cărți este nevoie de o muncă uriașă. Ei bine, Silviu învață tânăra generație că numai printr-o muncă tipică filologului poți să construiești cetăți pe care nimic să nu ți le năruie, nici criza nici crizele”, au fost doar câteva dintre cuvintele spuse de Diana Câmpan, care au reușit să îl emoționeze până la lacrimi pe autor.

Tânărul cercetător, Silviu Mihăilă este absolvent al facultății de Litere a Universității Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în prezent este doctorand al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Lansarea de carte a fost însoțită de un recital de muzică susținut de François Devienne – Concertul nr. 4 în sol major, interpreţi: prof. Andrei Dragomir şi Pavel Antonios Adam.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Editura Eikon din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1989” Alba Iulia, Uniunea Artiștilor Plastici din România-Filiala Alba și Liceul de Arte din Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Valentin P.

    marți, 15.01.2013 at 21:53

    Buna seara. Am fost si eu la lansare. Nu mi-a venit sa cred cita lume buna si ce eveniment de clasa! Ascultati-ma ce va spun: am o virsta destul de inaintata dar cita vreme avem asa tineri care promit si asa profesori tineri absolut geniali si cu bun-simt ar trebui sa nu ne mai plingem. Problema e ca pe acestia nimeni nu ii aplauda si nu ii scoate in fata, dam bani si premii la diferiti asazisi profesori intelectuali care mai mult fac caz de ei si nu ne vedem ca judet adevaratele valori. Nu sint chiar din Alba-Iulia dar albaiulienii ar trebui sa se mindresaca cu oameni ca doamna care a prezentat cartea si ca ceilalti care au vorbit. Bravo! Valentin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax