Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Lucrări de deszăpezire pe Transalpina. Când ar putea fi deschisă cea mai înaltă şosea din ţară

Publicat

Drumarii au început miercuri lucrările de deszăpezire pe Transalpina, odată ce vremea a permis aceste intervenţii. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Tg. Jiu spun că la începutul lunii iunie, cel mai devreme, ar fi posibilă deschiderea celei mai înalte şosele din România.

Miercuri, drumarii interveneau cu utilaje pe tronsonul cel mai înalt, între Rânca şi Obârşia Lotrului.

Tronsonul DN67 C – Transalpina, de la Obârșia Lotrului (județ Vâlcea) până la Curpăt (județul Alba), dar şi zona până la Rânca a fost închis oficial, pentru perioada de iarnă, pe 17 noiembrie 2017.

Anul trecut, circulaţia a fost deschisă la sfârşitul lunii mai, cu restricţii de tonaj şi interval orar (interzisă circulaţia între orele 20.00 – 7.00). A fost apoi închisă temporar de mai multe ori, având în vedere că a nins inclusiv în iulie.

Transalpina străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o „şosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpuşa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) şi Muntinu (2.062 m).

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

sursa foto-video: Facebook (Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax