Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lucrări în ritm „de melc” pe Autostrada Sebeș-Turda, între Alba Iulia și Aiud

Publicat

YouTube video

Lucrările pe lotul II al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud,  avansează extrem de greu.  Sunt lucrări de care constructorul nu se poate apuca din cauza exproprierilor suplimentare încă nerealizate sau a utilităților nerelocate spune Asociația Pro Infrastructură. Asociația a postat și o filmare cu stadiul lucrărilor.

„Acum două zile am realizat o filmare din avion de pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (24,25 km). Deși condițiile meteorologice din ultimele săptămâni au fost ideale pentru execuție, constructorul (Aktor) avansează într-un ritm extrem de lent, mobilizarea fiind una nesemnificativă.

Promisiunile din ultimele luni (venite atât din direcția CNAIR, cât și din cea a constructorului) au fost extrem de optimiste. Realitatea din teren este dezamăgitoare, chiar dezastruoasă pe alocuri. Ne întrebăm contrariați cum de anumiți antreprenori generali sunt amenințați sistematic cu rezilierea pentru mobilizare slabă, iar în cazul de față șantierul parcă înghețat în timp nu produce nici cea mai mică reacție oficialilor CNAIR.

Sunt lucrări de care constructorul nu se poate apuca din cauza exproprierilor suplimentare încă nerealizate sau a utilităților nerelocate. Totuși, acolo unde poate se poate munci, nici nu se cunoaște că autorizația de construire este obținută de mai bine de 2 ani de zile. În acest timp, un constructor serios ar fi ajuns la nivel de strat intermediar de asfalt sau structuri aproape finalizate. Aktor abia a reușit să iasă din pământ cu o parte din terasamente sau cu pilele structurilor, ridicând grinzi doar pe podurile și pasajele mici.

Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și celorlalți decidenți să urgenteze emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile suplimentare, a autorizației de construire și a avizelor pentru relocarea utilităților.

În plus, cerem ferm CNAIR să își asume public o poziție referitoare la avansul insignifiant al lucrărilor din ultima perioadă, luând măsurile necesare. Orice tergiversare este o bătaie de joc față de bugetul de stat, fondurile europene nerambursabile și față de șoferii care își doresc să circule cât mai rapid pe această autostradă, evitând calvarul de pe DN1”

Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pp

    sâmbătă, 05.05.2018 at 14:58

    Of of, asa se intampla cand incompetentii sunt la putere..

  2. Adi Mel

    sâmbătă, 05.05.2018 at 18:16

    Eu cred că statul plătește șomaj, salarii și pensii la oameni care lucrează la negru sau in stainatate sau care nu au lucrat niciodata. Cu cine sa lucrezi. Ar trebui sprijiniți constructorii nu blamati. Probleme sunt multe trebuie rezolvate, critica nu cred servește la nimic. Cei trist că îi criticam tot pe cei ce muncesc peste program. Pe cei ce fug de munca nimeni nu le zice nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax