Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda: versant instabil, în apropiere de Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Un reprezentant din comunitatea Pro Infrastructura a realizat duminică o scurtă filmare aeriană cu zona nodului Alba Iulia Nord, parte din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (constructor Impresa Pizzarotti). Potrivit reprezentanților asociației, stadiul lucrărilor este unul incipient, constructorul fiind nevoit să recupereze întârzierile dacă se dorește să se circule pe acest tronson până la final de 2019. Printre provocările tehnologice din zonă se numără un versant instabil, un pasaj peste DN1 și un alt pasaj peste calea ferată.

„Secțiunea aceasta, la nord de Alba Iulia, prezintă provocări tehnologice demne de luat în seamă: un versant instabil care trebuie consolidat (min 00:35), pasaj A10 peste DN1 (min 01:15), un alt pasaj A10 peste calea ferată (min 01:40), la care se adaugă relocarea DN1 (vezi hartă atașată). Diferența de nivel (din deal până la DJ107, la est de oraș) este consistentă și structurile impresionante amintite sunt departe de a prinde formă în teren”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, pe rețeaua de socializare Facebook.

Lucrările la nodul Sebeș (celălalt capăt al proiectului) se lasă și ele așteptate, neavând încă autorizație de construire, după îndelungi negocieri, tergiversări și bâlbe între constructor și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), mai susțin reprezentanții asociației.

Cu alte cuvinte, nu vom putea circula prea curând pe acest lot.

„Cerem tuturor celor responsabili să accelereze ritmul de implementare pe partea birocratică, dar și în ceea ce privește lucrările în teren”, au transmis reprezentanții Pro Infrastructură.

Vezi și Noi imagini de pe AUTOSTRADA Sebeş-Turda. Stadiul lucrărilor între Sebeș și Aiud, pe tronsoanele întârziate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    marți, 13.02.2018 at 13:01

    Din atatea hectare de pamant drept, s-a ales a fi construita autostrada fix in buza acelui deal…ca-n filmele cu prosti!

    • ABC

      miercuri, 14.02.2018 at 08:45

      Exact! Dupa atatea proiecte, studii de fezabilitate si tot tacamul dupa neamul sau…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax