Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO-VIDEO) „Lumină Lină”, un spectacol cu Victor Rebengiuc şi Grigore Leşe, în memoria poetului Ioan Alexandru, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

„Lumină Lină” este un spectacol în memoria poetului creştin Ioan Alexandru, realizat şi interpretat de artiştii Victor Rebengiuc şi Grigore Leşe. În Alba Iulia, evenimentul a fost prilejuit de Târgul de Carte „Alba Transilvana” şi de Festivalul Internaţional „Lucian Blaga” şi a avut loc duminică, 6 mai 2012, ora 19.00, la Sala Unirii din Alba Iulia.

Spectacolul „Lumină Lină” a fost realizat pe 25 decembrie 2011 şi jucat pentru prima dată în 26 februarie 2012, când poetul creştin Ioan Alexandru ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. Recitalul a avut loc la Teatrul „Ateneul Român” din Bucureşti şi a fost susţinut, duminică, pentru prima dată într-o altă locaţie: Sala Unirii din Alba Iulia.

Victor Rebengiuc a recitat poezii de Ioan Alexandru, iar Grigore Leşe a transpus versuri pe ritmuri de doine şi hori. Pe un fundal sonor discret şi grav de bucium, sunetele cavalului lui Grigore Leşe, alternate cu melodii cântate doar la voce, au adus cu uşurinţă publicului sensibilitatea şi profunzimea folclorului autentic şi simplu, abordând cu naturaleţe tema dragostei, a morţii, a naturii, a divinităţii.

Publicul s-a dovedit a fi cunoscător al multor versuri şi melodii interpretate de cei doi artişti, astfel încât, în mai multe momente, aceştia au format un „cor”, participând la desăvârşirea cântărilor cu o emoţie imposibil de stăvilit.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi Asociaţia Artă, Tradiţii Meşteşugăreşti Alba (ATMA), cu sprijinul Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţia „Prietenii Muzeului Unirii”.

Vă prezentăm câteva imagini video şi foto din timpul recitalului de poezie şi muzică, susţinut de Grigore Leşe şi Victor Rebengiuc, la Sala Unirii:

[nggallery id=210]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Chirica Marius

    luni, 07.05.2012 at 13:26

    Deci cine? Cine a facut aceste poze? Ares si Qurtz… Te pup, fata, pentru nemurire…

  2. Pingback: Reducere la preţul biletelor la spectacolul susţinut de Victor Rebengiuc şi Grigore Leşe | IasiNews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax