Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Mall-ul agroalimentar” din Apuseni, pictat cu motive tradiționale și animale. Cum arată noua Piață din Zlatna


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFYZGYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

În orașul Zlatna a fost construită o hală agroalimentară modernă, destinată exclusiv valorificării produselor agro-alimentare ale fermierilor de pe toată Valea Ampoiului, dar şi din alte zone ale Apusenilor. Potrivit primarului Silviu Ponoran, pe lângă atributele economice și comerciale, clădirea va deveni și un punct de atracție turistică datorită picturii exterioare cu motive tradiționale și animale, realizată de Cristian Demean, un artist local. 

Noua hală agro-alimentară din Zlatna este printre cele mai moderne și mai frumoase din țară, susține primarul Silviu Ponoran, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. Valoarea investiției este de 894.081,72 lei, fără TVA, contractul fiind atribuit în luna februarie 2020 către Compact Construct SRL din Alba Iulia.

Proiectul a fost demarat în vederea sprijinirii producătorilor locali de a-și putea vinde marfa produsă și din necesitatea înființării unor locuri de desfacere la standarde și norme europene.

Pe lângă facilitățile create producătorilor locali, de investiție vor beneficia și locuitorii de pe raza orașului Zlatna, și anume 2.512 gospodării, prin asigurarea cu produse proaspete agro-alimentare pe raza localității cât și prin confortul creat de standardele impuse producătorilor la vânzarea produselor în spațiile special amenajate.

Pentru a crea o amosferă inedită, pereţii exteriori ai clădirii au fost pictați de un artist local, Cristian Demean, cu imagini de animale şi motive tradiţionale.

Contactat de către Alba24, Cristian Demean a transmis că picturile au fost efectuate cu aerograful (airbrush), iar lucrările au durat circa o lună.

Clădirea modernizată în prezent a fost construită în anul 1970. În anii 1990 s-a încercat transformarea acesteia în hală agroalimentară prin executarea unei structuri independente interioare. Regimul de înălțime al clădirii este de P + 1E.

Hala se află pe un teren în suprafață de 300,1 mp. Suprafaţa construită a clădirii este de 268,4 mp, iar suprafaţa desfăşurată este de 536,8 mp.

 

La parter există o zonă comercială de 160 mp, o cameră frigorifică de 23,5 mp şi un spaţiu de depozitare de 59,10 mp.

La etaj s-a realizat o zonă comercială de 170 mp şi grupuri sanitare în suprafață de 23,5 mp.

 

foto, video: Facebook (Tattoo-Airbrush Demean Cristian , Tudor Ponoran)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax