Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Mamut Bike Race 2016, a doua ediţie la Alba Iulia. Peste 200 de participanţi la competiţia de mountain-bike

Publicat


start mamut bike racePeste 200 de iubitori ai sportului pe bicicletă au participat sâmbătă la a doua ediţie a competiţiei de mountain-bike cross-country, de pe dealul Mamut, lângă Alba Iulia.

Mamut Bike Race 2016 este un concurs de mountain-bike cross-country, destinat în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane.

În premieră, la ediţia din acest an a fost introdus un traseu mai lung, de dificultate mai ridicată, pentru sportivii amatori mai bine pregătiți, precum și pentru sportivii legitimați la cluburi sportive, au transmis organizatorii.

Cele două trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți având opţiunea să aleagă în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire.

Terenul accidentat a pus la încercare îndemânarea competitorilor, astfel că au fost şi mici accidentări pe parcurs. Unul dintre participanţi a fost accidentat mai grav, fiind nevoie de intervenţia echipajelor medicale de prim ajutor. A căzut cu bicicleta şi s-a rănit, fiind posibil să fi suferit fractură de claviculă.

Participarea a fost următoarea:

traseu scurt1Traseu scurt (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30 km și o diferență de nivel pozitivă de maxim 1.000 m, considerat de dificultate medie.

Categorii:

– Masculin (14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40+),

– Feminin (14-29 ani, 30+),

– Family Open (copil 9-13 ani, însoțit de un părinte)

traseu lung1Traseu lung (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50 km și o diferență de nivel pozitivă de maxim 1.800 m, considerat de dificultate sporită (trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii, la altitudine 920 m)

– Masculin (19-34 ani, 35+)

– Feminin (19+)

 

start doi mamut bike raceCompetiția outdoor s-a desfăşurat în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele au inclus zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul concurenții au ajuns în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765 m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii.

Traseul lung a fost mai provocator, prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920 m), cu perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali.

Clasamentul s-a făcut pe categorii și top general. Au fost premiaţi primii trei clasați la fiecare categorie, cu sume de bani, dar şi diplome și medalii.

Premii Mamut Bike Race 2016:

Premii traseu lung:

Locul I: 700 lei, produse, medalie și diplomă

Locul II: 500 lei, produse, medalie și diplomă

Locul III: 300 lei, produse, medalie și diplomă

Premii traseu scurt (7 categorii):

Locul I: 400 lei, produse, medalie și diplomă

Locul II: 250 lei, produse, medalie și diplomă

Locul III: 100 lei, produse, medalie și diplomă.

UPDATE: Primele rezultate (foto)

Text în actualizare. Revenim cu detalii.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate