Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Mascați, polițiști rutieri, sirene și arme. Campania „Şi tu poţi deveni poliţist”, la Liceul Sportiv Alba Iulia

Publicat

IMG_0688 Poliția rutieră, criminalistică, mascați înarmați cu pistoale și puști au luat cu asalt curtea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia. În loc să fie speriați de apariția polițiștilor, elevii au fost chiar încântați, pentru că întreaga „intervenție” a fost făcută pentru ei. A fost prima acțiune din cadrul campaniei naționale „Și TU poți deveni POLIȚIST” care urmează să se desfășoare la mai multe școli din Alba Iulia.

Cu sirenele pornite, mașinile polițiștilor au intrat pe porțile școlii, spre bucuria sutelor de elevi care îi așteptau cu nerăbdare.

IMG_0702 La acțiunea de la Liceul cu Program Sportiv au ajuns polițiști de la cele mai importante structuri ale IPJ și anume de la Poliția Rutieră, Criminalistică, Intervenție și Ordine Publică.

Cei mai încântați de apariția oamenilor legii au fost elevii de la clasele pregătitoate, care au „năvălit” Fer, un câinele labrador, special antrenat, pentru detectarea explozivilor, folosit de poliţiştii Grupei Pirotehnice, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, și au fost interesați despre cum se acționează în cazul unui furt și cum se iau amprente.

Și „mascații” au fost o atracție pentru elevii care i-au întrebat dacă „nu le plac oamenii răi”.

De asemenea, autospecialele polițiștilor au fost la discreția copiilor, care s-au urcat la volanul autoturismelor de la rutieră și au intrat dubele care „aduc infractorii”.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

Copiii au primit pliante cu informații despre cum se pot înscrie la școli, documente necesare, condiții de recrutare și calități personale necesare pentru statutul de student/ elev polițist.

Campania urmează să se deruleze și în alte instituții de învățământ din Alba Iulia.

Despre campanie:

În perioada aprilie – iunie şi octombrie 2015 – iunie 2016, Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „ Şi tu poţi deveni poliţist!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Resurse Umane şi ai Compartimentului Relaţii Publice, derulează această campanie în toate liceele din judeţul Alba, promovând profesia de poliţist în rândul elevilor din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a.

Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale.

Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax