Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Masterclass cu Ozana Barabancea. „Vocea este instrumentul care atinge sufletele oamenilor”

Publicat

YouTube video

Tinerii talentați din Alba Iulia sau simplii iubitori ai muzicii s-au putut bucura, duminică, de prezența uneia din cele mai apreciate profesoare de canto din România. Ozana Barabancea le-a oferit acestora mai mult decât o lecție de canto. Artista i-a ajutat pe tineri să înțeleagă cât este de importantă muzica și le-a explicat că „vocea este instrumentul care atinge sufletele oamenilor”.

Plină de umor, talent, și carismă, îndrăgita artistă Ozana Barabancea, a încercat să îi învețe pe cei prezenți la lecția de canto, pe lângă tehnicile care îi ajută să își dezvolte abilitățile muzicale, ceea ce înseamnă cu adevărat glasul uman și muzica.

„În afară de faptul că trebuie să conștientizăm ceea ce se întâmplă cu corpul nostru, atunci când cântăm, trebuie să ascultăm. Să ascultăm, în primul rând, concerte live, nu videoclipuri. Nu ne interesează cum arată interpretul respectiv, ci ne interesează cum cântă. Trebuie să vedem cum frazează interpretul respectiv, ce dinamică vocală are, sunt lucruri pe care trebuie să le observați, să analizați și să le comparați cu voi”, le-a explicat Ozana elevilor.

Aceasta le-a mai arătat și mici „trucuri” de care să se folosească pentru a nu-și răni corzile vocale dar și multe alte lucruri pe care probabil nu au avut șansa să le învețe la școală.

Un alt lucru important pe care tinerii l-au auzit este faptul că „textul este stăpânul”, vocea „este instrumentul muzical ce ajunge la sufletul omului”, iar tehnica învățată la școală nu este suficientă pentru a fi un interpret impecabil, pentru că „arta începe acolo unde se termină tehnica”.

Și dacă tot s-au aflat la o lecție de canto, deși timizi la început,  o parte din cei veniți la masterclass au și interpretat câteva piese pe care profesoara nu a ezitat să le comenteze și să le explice elevilor unde anume mai trebuie să lucreze și cum să facă pentru ca talentul lor să fie cât mai bine pus în valoare.

Ozana va fi prezentă pe scena din Alba Iulia, duminică de la ora 21.00, în ultimul concert al Festivalului de Jazz Alba2014.

Vă prezentăm un video de la lecția cu Ozana Barabancea:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax