Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Medalie de argint pentru echipa Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia la Europenele de baschet 3×3

Publicat

YouTube video

IMG_4787 Baschetul 3×3 începe să aducă rezultate Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia dar și României. Echipa formată din Marta Fodor, Dora Ardeleana , Bianca Voica şi Alina Chivu, a cucerit medalia de argint la cea de-a doua ediție a Campionatelor Europene Universitare de baschet 3×3, care au avut loc săptămâna trecută în Kragujevac- Serbia.
Reprezentantele echipei CSU Alba Iulia au avut un parcurs foarte bun până în ultimul act al competiției continentale din Serbia. Echipa a trecut fără probleme de sferturile de finală, făză în care au învins  gruparea gazdelor, Universitatea Kragujevac. Româncele au terminat pe locul doi în grupa formată din echipe venite din Croația, Serbia, Franța și Rusia.

5528 În marea finală a competiției europene, baschetbalistele au încercat să treacă și de adversarele de la Universitatea din Ljubljana dar din cauza oboselii acumulate în acest turneu, au avut un moment de slăbiciune și au fost învinse de slovenele cu scorul de 14-9.

„Este al doilea rezultat notabil la nivel național fiind a doua clasare după medalia obținută în urmă cu doi ani de echipa de băieți, tot vicecampioni europeni. Este o mândrie în plus atât pentru noi cât și pentru federație dar și pentru România.” a declarat Sorin Șimon, antrenorul echipei.

Acesta a mai precizat că rezultatul este unul remarcabil dat fiind faptul că jocurile s-au disputat într-o țară în care „se mănâncă baschet pe pâine” și au jucat contra unor echipe pentru care baschetul este fie sport național, fie este la nivelul fotbalului.

Sportivele au precizat că nu a fost o competiție ușoară și că cele mai grele partide au fost cele cu Rusia și Slovacia pentru că începeau să simtă tot mai mult oboseala.

Baschetbalistele care au format echipa pentru europene sunt componente a lotului de la CS Universitatea Alba Iulia.

Acestea au putut participa la Europene după ce s-au impus la Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3 organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar, competiție care s-a desfășurat la București.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax