Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Mii de oameni și-au încălzit inimile cu un „Cântec de suflet” în Piața Cetății. Regal folcloric cu tinere talente și artiști de renume

Publicat

IMG_9725 Seara de Sfânta Maria a fost una de sărbătoare la Alba Iulia. A doua zi a Festivalului „Cântec de Suflet” a încălzit sufletele a mii de oameni veniți în Piața Cetății să asiste la un adevărat regal folcloric. Spectatorii au cântat și au aplaudat artiștii veniți din toate colțurile țări, mai bine de trei ore.

„Cântec de Suflet” și propus să valorifice tradițiile și obiceiurile naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară. Festivalul dorește să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc.
Timp de două zile Cetatea Alba Carolina a fost locul în care tradiția și iubirea pentru folclor și-au dat mâna pentru a încânta sufletele oamenilor.

A doua zi de festival a început de la ora 19.00 cu Imnul de slavă pentru Alba Iulia, cântă soliștii Ansamblului „Augustin Bena”
Tineri interpreţi din diferite zone folclorice au fost Ioana Urs (Bihor), Vladu Gabriela (Oltenia), Mădălina Candrea (Moldova), Georgian Schinteie (Banat), Maria Soare (Muntenia), Daniel Stroe (Ardeal) Carmen Ștețco (Maramureș), Cristian Bogdan (Dobrogea), Ilie Caraș (Bucovina)
Soliştii Ansamblului „Augustin Bena” – ALBA : Roxana Reche Pal, Maria Filimon, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț si Floricica Moga
Vedetele tinerei generaţii au fost luni Sebastian Stan, Radu Goța, Ștefania Pîrlea, Tudor  Furdui Iancu, Ancuța Cosma
Printre vedetele din a doua seată de festival s-au numărat Emilia Muntean, Victoria Meițescu, Alina Pinca, Reta Rus, Leontina Fărcaș,  Ioana Ardelean.

Artişti consacraţi şi vedete din „Generaţia de aur”: Alexandru Pugna – Ardeal, Viorica Flintașu – Bihor, Gheorghe Roșoga – Oltenia, Tiberiu Ceia – Banat, Mioara Velicu – Moldova

Interpreții au fost acompaniația de Orchestra Jidvei România – dirijor Stelian Stoica

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax