Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Mii de pelerini din toată țara au venit la Alba Iulia, la înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE1NXAsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Cetatea Alba Carolina, sâmbătă, trecut cu puțin de ora 9:3o, sute de persoane merg linișitite din toate părțile fortificației într-un singur punct: esplanada din fața Catedralei Romano Catolice – Sfântul Mihail.

Din zecile de autocare care parchează în toate colțurile cetății, pelerini de toate vârstele coboară și merg în grupuri către Catedrală.

Cu bucurie în ochi și smerenie în suflet, pelerini veniți din mai multe localități ale României au venit cu un singur gând la Alba Iulia: să asiste la înscăunarea celui ce va fi noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs.

Pentru unii dintre ei, mai bătrâni, este un moment unic în viață și după cum a spus o doamnă, poate ultimul eveniment ecleziastic la care va mai asista.

Printre pelerinii veniți la Alba Iulia le-am găsit pe Ana și Dora, două tinere venite din Dej cu un sigur gând: să se roage pentru cei nevoiași.

Ana și Dora fac parte din Asociația Punct Inima, din Cluj. Asociația se ocupă de persoanele nevoiașe, atât prin îngriirea lor, dar mai ales prin rugăciune.

„Ne bucurăm să fim aici, împreună, pentru noi acest eveniment este foarte important, să fim alături de foarte multă lume și să împărțim bucuria pe care o avem în sufletul nostru”, au declarat cele două fete.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, până la ora 1o.oo, în Cetatea Alba Carolina erau peste 1.000 de persoane prezente la eveniment, dar numărul era în continuă creștere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax