Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Modernizarea zonei Tudor Vladimirescu din centrul oraşului Alba Iulia, finalizată. Parcare cu plată, de luna viitoare


Publicat

IMG_4997Lucrările din centrul oraşului Alba Iulia, de modernizare şi reconfigurare a zonei străzii Tudor Vladimirescu, au fost terminate oficial şi recepționate de reprezentanții Primăriei. Parcarea este deschisă începând de astăzi, accesul fiind liber, până la începutul lunii viitoare, după care se va percepe o taxă de 1 leu/jumătate de oră, într-un interval orar stabilit de autorități. Costurile modernizării au fost cu 100.000 de lei mai scumpe faţă de prețul inițial al contractului.

La evenimentul de recepție a lucrărilor au participat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, reprezentanți din partea constructorului și ai autorităților locale.

Referitor la zona verde aflată în perimetrul lucrărilor finalizate, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a transmis că mai sunt mici ”probleme”, însă pe viitor se are în vedere plantarea mai multor copaci și astfel întregirea zonei verzi.

”Sunt anumite zone în care trebuia să fie iarbă, nu troscot. Să fiți siguri că acei metri pătrați în care nu este iarbă, nu se recepționează. Aici mai trebuie încă niște verde. Nu vă promit că în toamna asta vor fi plantați copacii, dar până la primăvară când va trebui să înflorească va fi un pic altfel zona din punct de vedere al verdelui. Din păcate în România nu există niciun arhitect peisagist care să știe ce înseamnă treaba asta”, a precizat Mircea Hava.

Potrivit autorităților locale, parcarea cu plată va fi aplicată cel mai probabil la începutul lunii septembrie. Aceasta va funcționa contracost de luni până vineri, în intervalul orar 7.30 – 17.00, în rest accesul fiind liber pentru cei care doresc să parcheze. Prețul propus pentru o jumătate de oră în noua parcare este de 1 leu.

”Parcarea am propus să fie 1 leu pe jumătate de oră, pentru că omul poate să stea jumătate de oră. După ora 17.00 parcarea este liberă, de asemenea sâmbăta și duminica parcarea va fi liberă (gratuit). Pentru riverani cred că până acum 11 persoane au cerut, dar o să vedem. Parcarea va fi cu plată de la ora 7.30 sau 8.00 până la ora 17.00. Dacă dvs. intrați la 6.00 și ieșiți la 7.00, normal că va trebui să luați tichet, dar când îl validați este gratis, pentru că altfel nu se mișcă bariera. Pe laterale nu se parchează nicăieri”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Contractul de servicii și lucrări „Refuncționalizare zonă centrală municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu” a fost atribuit în baza procedurii cerere de ofertă cu fază finală electronică, executantului Elis Pavaje SRL Petrești, prețul contractului fiind de 4.381.963,88 lei inclusiv TVA cu o durată de execuție de 12 luni calendaristice.

Modernizarea zonei centrale din municipiul Alba Iulia aferentă străzii Tudor Vladimirescu, cuprinsă între strada Henri Coandă (Oborului) și strada Calea Moților are la bază PUZ-Centrul Civic Alba Iulia aprobat prin HCL nr. 67/2011 și a constat în următoarele: s-a amenajat spațiul pietonal, aleile auto și parcajele pe latura vestică a străzii și în fața magazinului Unirea, precum și trotuarele pietonale și zonele verzi de pe latura de est. De asemenea s-au realizat două sensuri giratorii la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu strada Oborului și strada Calea Moților și s-a reconfigurat partea carosabilă între cele două intersecții cu sens giratoriu.

Ca și lucrări tehnico-edilitare s-a executat înlocuirea rețelei de distribuție apă potabilă și a branșamentelor aferente din conductă de oțel pe conductă din polietilenă PE100 cu diametrul Dn 200mm pe o lungime de 394ml, efectuarea canalizației pluviale pe zona parcării nou create, precum și executarea canalizației tehnice pe  trotuarul estic al străzii pe o lungime de 510 ml. Pe latura vestică s-au creat un număr de 88 locuri de parcare la 45 grade iar accesul la acestea se va face cu două stații de intrare/ieșire prevăzute cu bariere și sistem automat de plată a tichetelor.

Tot în cadrul proiectului au mai fost amenajate 30 de locuri de parcare (zona BCR, lângă și în spatele magazinului Unirea), două stații de autobus și două stații de parcare taxi.

Zonele verzi au fost modificate ca formă și dimensiuni față de situația inițială, suprafața acestora însămânțată cu gazon fiind de cca. 2110 mp, iar pentru sporirea confortului în zonă s-au plantat arbori ornamentali, respectiv 44 bucăți de tei și 16 bucăți de platani pentru umbrirea băncilor de odihnă.

Mobilierul urban cuprinde 15 spații de odihnă amenajate cu mici ziduri de sprijin înclinate placate cu piatră și 18 bucăți de coșuri de gunoi stradale.

Covorul asfaltic așternut din beton asfaltic Ba 16 pe suprafață carosabilă cuprinscă între cele două sensuri giratorii este de 8855 mp.

Sistemul de iluminat stradal este compus din 26 de stâlpi cu braț și corpuri de iluminat, iar pentru sistemul de iluminat pietonal și ambiental s-au folosit 25 corpuri pe stâlpi cu înălțimea de 4 metri, 50 corpuri cu înălțimea de 90 centimetri și 20 spoturi încastrate în bănci.

Valoarea finală a investiției este de 4.481.509,37 lei inclusiv TVA din care C+M 4.366.758,57 lei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Trei sfaturi pentru absolvenții Liceului ”Petru Maior” din Ocna Mureș. ”Să nu vă fie frică, așezați lumea pe un drum diferit”

Publicat

Conducerea Liceului Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș le-a transmis absolvenților promoției 2020, un mesaj care conține trei sfaturi, în contextul în care sfârșitul anului școlar și toate evenimentele dedicate lui sunt afectate de epidemia de coronavirus princ are trece România. 

Redăm mai jos mesajul dedicat elevilor, postat pe contul de FAacebook al liceului:

”Absolvirea liceului marchează trecerea la vârsta adultă – perioada în care începi să-ți asumi responsabilitatea pentru propria viață. Atunci când veți decide ce este important pentru voi: genul de carieră pe care doriți să o urmați, cu cine vreți să vă construiți o familie, valorile pe baza cărora vreți să trăiți.

Dar vă lăsăm trei sfaturi rapide.

În primul rând, nu vă fie frică, pentru că o nouă generație, tineri ca voi, au învățat din greșelile din trecut și și-au dat seama cum să îmbunătățească lucrurile.

În al doilea rând, faceți ceea ce credeți că este corect.

Sper că, în loc de asta, veți decide să vă bazați pe valori care durează, cum ar fi onestitatea, munca grea, responsabilitatea, corectitudinea, generozitatea, respectul față de ceilalți. Nu o să vă iasă de fiecare dată, veți face greșeli așa cum facem cu toții.

Dar dacă ascultați adevărul care este în interiorul vostru, chiar și atunci când este greu, chiar și atunci când este incomod, oamenii vor observa. Vor veni către voi. Și veți face parte din soluție în loc de a fi parte a problemei.

Și în cele din urmă, construiți o comunitate. Nimeni nu face lucruri mari de unul singur. În momentul de față, va trebui să o facem împreună.

Așa că fiți atenți la luptele celuilalt. Susțineți-vă unul pe celălalt pentru drepturile fiecăruia. Lăsați în urmă toate vechile moduri de gândire care ne despart și așezați lumea pe un drum diferit.

Dar adevărul este că nu aveți nevoie de noi să vă spunem ce să faceți, pentru că în atâtea feluri, ați început deja să conduceți.”( Barack Obama)

Felicitări PROMOȚIA ANULUI 2020. Continuați să ne faceți mândri, și acum când lumea vă e deschisă MERGETI ȘI CUCERIȚI LUMEA. Dumnezeu să vă binecuvânteze în tot ceea ce faceți!

Conducerea Liceului Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș”

Sursă: ocnamuresonline.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incident la Alba Mall. Pompierii din Alba Iulia, alertați după o degajare de fum la unul dintre magazine

Publicat

Pompierii din Alba Iulia intervin la un incident produs la Alba Mall. Potrivit ISU Alba, în interiorul unui magazin se înregistrează o degajare de fum. 

La fața locului au fost trimise 2 autoutilitare de stins incendii și o ambulanță.

Pompierii execută măsuri specifice de protecție și securitate la incendii (PSI): degajare/desfumare, au transmis reprezentanții ISU Alba.

UPDATE 1:

Degajarea de fum s-a produs din cauza unei defecțiuni la un pat de cabluri electrice. Pompierii au transimis de la fața locului că nu sunt alte probleme și că procedează în continuare pentru desfumare și asigurarea măsurilor PSI.

Acțiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

Foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol online de 1 iunie, de la Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Unde poate fi vizionat de către cei mici

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va transmite luni, 1 iunie 2020, începând cu orele 12.00, pe pagina  de facebook, spectacolul-premieră „O poveste din lumea păpușilor”.

”Cu siguranță ne vom reîntâlni la un moment dat și în sala de spectacol, dar până atunci am ținut să vă oferim acest nou spectacol, creat doar pentru voi, dragi copii, chiar de ziua voastră – Ziua Internațională a Copilului” au transmis reprezentanții instituției teatrale.

Citește și: 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. Când a fost sărbătorită prima dată și ce drepturi au copiii

Spectacolul „O poveste din lumea păpușilor” este realizat de Teodora Popa, având la bază adaptarea lui Aurel Crăciun, după un text de Joseph Pehr și Leo Spacil.

„O poveste din lumea păpușilor” este un spectacol dinamic, antrenant, care captează spectatorul atât prin povestea care are un umor de limbaj potrivit vârstei celor mici, cât și prin decorul și păpușile bine realizate. Colorat, ritmat și vesel – sunt atributele care definesc acest spectacol.

Echipa: Teodora Popa – regizor artistic, Elena Ilaș – scenograf, Florin Lucian Marin – sculptor păpuși, Levente Szöcs – compozitor, Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea, Tudor Cristian Popa și Iulian Costea – actori, Elena Madaras – regizor tehnic, Ovidiu Tămășan – operator de lumini, Călin Popa – maestru de lumini, Florin Andrea – maestru de sunet, Gheorghe Hațegan – mașinist, Mirela Tămășan – croitoreasă, Ioana Bogățan – manager.

”Sperăm ca acest nou spectacol al nostru să vă facă nerăbdători să vă reîntoarceți în sala de teatru și să puteți interacționa cu personajele din poveste. Nouă ne este foarte dor de voi, de prezența voastră și, bineînțeles, de aplauzele voastre” mai spun reprezentanții Teatrului ”PRichindel”.

De asemenea, tot în 1 iunie, actorii de la Alba Iulia pot fi văzuți la TVR Cluj, unde vor prezenta două spectacole din repertoriul teatrului, după următorul program:

  • orele 15.00 – spectacolul „Capra cu trei iezi”, regie colectivă: Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic și Ramona Benchea Mincu;
  • orele 20.00 – spectacolul „Sânziana și Pepelea”, regie Cristian Pepino.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbații care au incendiat la comandă 6 mașini și un imobil la Alba Iulia, trimiși în judecată. Prejudiciu de 770.000 de lei

Publicat

Patru bărbați au fost trimiși în judecată pentru incendierea a șase mașini și a unui imobil din Alba Iulia. Dosarul în care O. Viorel a comandat incendierea autoturismelor a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, la evaluarea inițială paguba suferită de victime se ridică la 777.000 de lei.

Pe lângă Viorel, alți trei bărbați, R .M. N. Felician, S. O. Marcel, L. I. Radu sunt trimiși în judecată pentru distrugere.

Părți vătămate în dosar sunt 9 persoane fizice, 6 firme, dintre care o societate de asigurări.

Reamintim că în perioada august 2019 – februarie 2020, O.Viorel, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalți 3 să provoace incendii, pe timp de noapte, la 6 autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparținând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relații de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcție, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperișului, în valoare de 14.000 de lei, au transmis anchetatorii în momentul reținerii celor patru bărbați.

Potrivit adevărul.ro, persoana care a comandat incendierile este Onea Viorel. Acesta are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv în 2016 în aşa zisul dosar al ”utilajelor” la 4 ani de închisoare cu executare. Peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar, acuzaţia principală fiind cea de constituire sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

În Franţa, a primit o pedeapsă similară, de 4 ani de închisoare, pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional.

Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate