Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Modernizarea zonei Tudor Vladimirescu din centrul oraşului Alba Iulia, finalizată. Parcare cu plată, de luna viitoare

Publicat

IMG_4997 Lucrările din centrul oraşului Alba Iulia, de modernizare şi reconfigurare a zonei străzii Tudor Vladimirescu, au fost terminate oficial şi recepționate de reprezentanții Primăriei. Parcarea este deschisă începând de astăzi, accesul fiind liber, până la începutul lunii viitoare, după care se va percepe o taxă de 1 leu/jumătate de oră, într-un interval orar stabilit de autorități. Costurile modernizării au fost cu 100.000 de lei mai scumpe faţă de prețul inițial al contractului.

La evenimentul de recepție a lucrărilor au participat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, reprezentanți din partea constructorului și ai autorităților locale.

Referitor la zona verde aflată în perimetrul lucrărilor finalizate, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a transmis că mai sunt mici ”probleme”, însă pe viitor se are în vedere plantarea mai multor copaci și astfel întregirea zonei verzi.

YouTube video

”Sunt anumite zone în care trebuia să fie iarbă, nu troscot. Să fiți siguri că acei metri pătrați în care nu este iarbă, nu se recepționează. Aici mai trebuie încă niște verde. Nu vă promit că în toamna asta vor fi plantați copacii, dar până la primăvară când va trebui să înflorească va fi un pic altfel zona din punct de vedere al verdelui. Din păcate în România nu există niciun arhitect peisagist care să știe ce înseamnă treaba asta”, a precizat Mircea Hava.

Potrivit autorităților locale, parcarea cu plată va fi aplicată cel mai probabil la începutul lunii septembrie. Aceasta va funcționa contracost de luni până vineri, în intervalul orar 7.30 – 17.00, în rest accesul fiind liber pentru cei care doresc să parcheze. Prețul propus pentru o jumătate de oră în noua parcare este de 1 leu.

”Parcarea am propus să fie 1 leu pe jumătate de oră, pentru că omul poate să stea jumătate de oră. După ora 17.00 parcarea este liberă, de asemenea sâmbăta și duminica parcarea va fi liberă (gratuit). Pentru riverani cred că până acum 11 persoane au cerut, dar o să vedem. Parcarea va fi cu plată de la ora 7.30 sau 8.00 până la ora 17.00. Dacă dvs. intrați la 6.00 și ieșiți la 7.00, normal că va trebui să luați tichet, dar când îl validați este gratis, pentru că altfel nu se mișcă bariera. Pe laterale nu se parchează nicăieri”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Contractul de servicii și lucrări „Refuncționalizare zonă centrală municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu” a fost atribuit în baza procedurii cerere de ofertă cu fază finală electronică, executantului Elis Pavaje SRL Petrești, prețul contractului fiind de 4.381.963,88 lei inclusiv TVA cu o durată de execuție de 12 luni calendaristice.

Modernizarea zonei centrale din municipiul Alba Iulia aferentă străzii Tudor Vladimirescu, cuprinsă între strada Henri Coandă (Oborului) și strada Calea Moților are la bază PUZ-Centrul Civic Alba Iulia aprobat prin HCL nr. 67/2011 și a constat în următoarele: s-a amenajat spațiul pietonal, aleile auto și parcajele pe latura vestică a străzii și în fața magazinului Unirea, precum și trotuarele pietonale și zonele verzi de pe latura de est. De asemenea s-au realizat două sensuri giratorii la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu strada Oborului și strada Calea Moților și s-a reconfigurat partea carosabilă între cele două intersecții cu sens giratoriu.

Ca și lucrări tehnico-edilitare s-a executat înlocuirea rețelei de distribuție apă potabilă și a branșamentelor aferente din conductă de oțel pe conductă din polietilenă PE100 cu diametrul Dn 200mm pe o lungime de 394ml, efectuarea canalizației pluviale pe zona parcării nou create, precum și executarea canalizației tehnice pe  trotuarul estic al străzii pe o lungime de 510 ml. Pe latura vestică s-au creat un număr de 88 locuri de parcare la 45 grade iar accesul la acestea se va face cu două stații de intrare/ieșire prevăzute cu bariere și sistem automat de plată a tichetelor.

Tot în cadrul proiectului au mai fost amenajate 30 de locuri de parcare (zona BCR, lângă și în spatele magazinului Unirea), două stații de autobus și două stații de parcare taxi.

Zonele verzi au fost modificate ca formă și dimensiuni față de situația inițială, suprafața acestora însămânțată cu gazon fiind de cca. 2110 mp, iar pentru sporirea confortului în zonă s-au plantat arbori ornamentali, respectiv 44 bucăți de tei și 16 bucăți de platani pentru umbrirea băncilor de odihnă.

Mobilierul urban cuprinde 15 spații de odihnă amenajate cu mici ziduri de sprijin înclinate placate cu piatră și 18 bucăți de coșuri de gunoi stradale.

Covorul asfaltic așternut din beton asfaltic Ba 16 pe suprafață carosabilă cuprinscă între cele două sensuri giratorii este de 8855 mp.

Sistemul de iluminat stradal este compus din 26 de stâlpi cu braț și corpuri de iluminat, iar pentru sistemul de iluminat pietonal și ambiental s-au folosit 25 corpuri pe stâlpi cu înălțimea de 4 metri, 50 corpuri cu înălțimea de 90 centimetri și 20 spoturi încastrate în bănci.

Valoarea finală a investiției este de 4.481.509,37 lei inclusiv TVA din care C+M 4.366.758,57 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax