Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Moment de reculegere la sediile de Poliţie din Alba, în memoria poliţistului ucis la Suceava. Sirenele autospecialelor au răsunat în mai multe localităţi din judeţ

Publicat


politie

ipj albaPoliţiştii din judeţul Alba au organizat, duminică, în jurul orei 11.00, un moment solemn, în semn de respect şi solidaritate, de comemorare a poliţistului din Suceava, căzut la datorie.

Sirenele autospecialelor au răsunat pentru câteva minute, atât la Alba Iulia, cât şi în alte localităţi din judeţ.

Momentele solemne au fost organizate la sediile de Poliţie, iar poliţiştii aflaţi în misiune au oprit autospecialele şi au pornit semnalele acustice şi sonore, timp de câteva minute, la ora 11.00.

Evenimente similare au fost organizate, duminică, în toată ţara.

Precizăm că agent șef de poliție Sorin Vezeteu, ajutor șef de post la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Suceava, şi-a pierdut viaţa, joi seara, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit, în zona gâtului şi a corpului, din spate, de un bărbat.

Agresorul (Ioan Beşa, 23 de ani) din Mironu (Valea Moldovei), a fost arestat. Şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, a afirmat că nu îl cunoaştea pe poliţist şi a spus că şi-a ales victima la întâmplare, pentru că urăşte poliţiştii. A stat în arestul Poliţiei din Spania în urmă cu câţiva ani. Unele surse precizau că bărbatul tocmai coborâse din tren şi fusese anterior amendat de poliţist, pentru că nu avea bilet. Alte date indicau că bărbatul a locuit aproape o lună în apropierea gării, fiind văzut dormind în maşină.

politist ucis gara suceavaIncidentul a avut loc joi seara, în jurul orei 21.30, pe peronul gării Burdujeni din municipiul Suceava. Personalul medical a încercat să-l resusciteze timp de o oră şi jumătate, fără succes.

Sorin Vezeteu, poliţistul care şi-a pierdut viaţa avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii. A fost avansat post-mortem de Ministerul de Interne, la gradul de subofiţer, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu ordinul naţional pentru merit în grad de cavaler. Totodată, familia lui va beneficia de un ajutor din partea statului.

Tragedia în familia poliţistului a generat un val de compasiune, atât în rândul poliţiştilor din toată ţara, cât şi al locuitorilor din Suceava, chiar dacă nu l-au cunoscut pe cel căzut la datorie.

Reamintim că, în ultima perioadă, mai mulţi poliţişti şi-au pierdut viaţa.

În ianuarie 2017, Gheorghe Nistor din Vişeul de Jos, judeţul Maramureş, a fost ucis în biroul său, prin mai multe lovituri de cuţit, iar la funeraliile sale au venit sute de oameni şi foarte mulţi colegi din poliţie.

Alt caz cunoscut este cel al poliţistului Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă din carosabil, în timp ce însoţea coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în două zile, pentru folosirea telefonului mobil la volan. Acțiunile Poliției continuă

Publicat

telefon mobil volan

În doar două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, informează IGPR. Potrivit sursei citate, sâmbătă și duminică, la nivel naţional, au fost aplicate 310 sancţiuni, în valoare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 540 de ani de la victoria de pe ”Câmpul Pâinii”, împotriva expansiunii otomane. Eroii, comemorați la Șibot

Publicat

Câteva sute de persoane au participat, duminică, la comemorarea celor 540 de ani de la bătălia de pe Câmpul Pâinii, considerată ca fiind cea mai importantă victorie a unei armate creștine, purtată împotriva otomanilor în zona Transilvaniei. Evenimentul s-a desfășurat în Șibot, la monumentul dedicat comandantului armatei  lui Matei Corvin, Pavel Chinezu. Manifestarea a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou set de tratamente inovative pentru boli cronice a fost inclus în lista celor decontate de stat

Publicat

medicamente

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, a anunțat Ministerul Sănătății. Guvernul a aprobat luni, la solicitarea Ministerului Sănătății, hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 27 octombrie. Cald și soare, apoi frig și ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă până în 21 octombrie, apoi temperaturile vor scădea de la o zi la alta și sunt așteptate ploi. În Transilvania, în intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate