Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Moment de reculegere la sediile de Poliţie din Alba, în memoria poliţistului ucis la Suceava. Sirenele autospecialelor au răsunat în mai multe localităţi din judeţ

Publicat

politie

ipj alba Poliţiştii din judeţul Alba au organizat, duminică, în jurul orei 11.00, un moment solemn, în semn de respect şi solidaritate, de comemorare a poliţistului din Suceava, căzut la datorie.

Sirenele autospecialelor au răsunat pentru câteva minute, atât la Alba Iulia, cât şi în alte localităţi din judeţ.

Momentele solemne au fost organizate la sediile de Poliţie, iar poliţiştii aflaţi în misiune au oprit autospecialele şi au pornit semnalele acustice şi sonore, timp de câteva minute, la ora 11.00.

Evenimente similare au fost organizate, duminică, în toată ţara.

YouTube video

Precizăm că agent șef de poliție Sorin Vezeteu, ajutor șef de post la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Suceava, şi-a pierdut viaţa, joi seara, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit, în zona gâtului şi a corpului, din spate, de un bărbat.

Agresorul (Ioan Beşa, 23 de ani) din Mironu (Valea Moldovei), a fost arestat. Şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, a afirmat că nu îl cunoaştea pe poliţist şi a spus că şi-a ales victima la întâmplare, pentru că urăşte poliţiştii. A stat în arestul Poliţiei din Spania în urmă cu câţiva ani. Unele surse precizau că bărbatul tocmai coborâse din tren şi fusese anterior amendat de poliţist, pentru că nu avea bilet. Alte date indicau că bărbatul a locuit aproape o lună în apropierea gării, fiind văzut dormind în maşină.

politist ucis gara suceava Incidentul a avut loc joi seara, în jurul orei 21.30, pe peronul gării Burdujeni din municipiul Suceava. Personalul medical a încercat să-l resusciteze timp de o oră şi jumătate, fără succes.

Sorin Vezeteu, poliţistul care şi-a pierdut viaţa avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii. A fost avansat post-mortem de Ministerul de Interne, la gradul de subofiţer, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu ordinul naţional pentru merit în grad de cavaler. Totodată, familia lui va beneficia de un ajutor din partea statului.

Tragedia în familia poliţistului a generat un val de compasiune, atât în rândul poliţiştilor din toată ţara, cât şi al locuitorilor din Suceava, chiar dacă nu l-au cunoscut pe cel căzut la datorie.

Reamintim că, în ultima perioadă, mai mulţi poliţişti şi-au pierdut viaţa.

În ianuarie 2017, Gheorghe Nistor din Vişeul de Jos, judeţul Maramureş, a fost ucis în biroul său, prin mai multe lovituri de cuţit, iar la funeraliile sale au venit sute de oameni şi foarte mulţi colegi din poliţie.

Alt caz cunoscut este cel al poliţistului Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă din carosabil, în timp ce însoţea coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax