Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Momente solemne de Ziua Naţională, la Alba Iulia. Depuneri de coroane, în prezenţa oficialităţilor locale şi cadrelor militare

Publicat

DAN_8168De Ziua Naţională, oficialităţile locale, militarii, dar şi albaiulieni şi turişti nu au uitat să comemoreze personalităţi care au avut contribuţie importantă în istoria României. Joi dimineaţa, au fost organizate mai multe ceremonialuri de depuneri de coroane la monumente din oraş.

Începând cu ora 9.00, au fost depuse coroane la ansambluri monumentale din Alba Iulia care evocă personalităţi ale istoriei: I. C. Brătianu, Iuliu Maniu, Regele Ferdinand şi Regina Maria, Mihai Viteazul.

Au fost depuse coroane din partea Guvernului şi Preşedinţiei, a Senatului, Camerei Deputaților, Parlamentului European, Consiliului Local şi Primăriei, Consiliului Judeţean, dar și altor instituții din Alba.

Nici partidele politice nu au ratat momentul. Au urmat aceleaşi ceremonii şi reprezentanţi ai unor primării din județ și din țară sau asociații.

YouTube video

DAN_8163Programul oficial al manifestărilor de Ziua Naţională de la Alba Iulia continuă cu Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun care vor începe la ora 11.15 la Sala Unirii.

De Ziua Națională a Românei, soliile din Cetățile de Scaun ale României transmit mesaje patriotice către autoritățile albaiuliene și naționale aflate în orașul Marii Uniri, Alba Iulia.

Cei care se află la Alba Iulia de 1 Decembrie vor putea asista de la ora 13.00 la parada militară cu peste 600 de cadre militare, Marea Unire a bucătarilor, de la ora 14.00, pe Latura de Vest a Cetăţii, spectacole folclorice în Piaţa Cetăţii şi Sala Unirii, iar seara se vor putea bucura de un concert susținut de Andra & Zdob şi Zdub, precum şi de un grandios spectacol de artificii.

Vezi PROGRAMUL de 1 Decembrie la Alba Iulia: Paradă militară, masă populară, concerte și spectacol grandios de artificii, la Festival de România

FOTO-VIDEO: Daniel BLOSS

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax