Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mașina de Formula 1 care a câștigat titlul mondial în 2021, filmată pe Transalpina. Imagini superbe din România

Publicat

YouTube video

Monopostul cu care Max Verstappen a cucerit titlul mondial în anul 2021 a traversat Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, care pornește din județul Alba, iar la volan s-a aflat un pilot junior al echipei Red Bull.

Informațiile au fost publicate în urmă cu 2 zile de siteul Red Bull, dar un video care surprinde momentele extraordinare, a fost postat pe youtube joi, 1 decembrie.

Patrick, pilotul Red Bull, a traversat Transalpina și s-a îndreptat printr-un peisaj mirific spre capitala României, București, fiind ghidat de un inginer Red Bull.

Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull și fost pilot de Formula 1, a avut parte de o aventură epică, plină de provocări, pe Transalpina.

În drumul spre spre București, pilotul Red Bull s-a întâlnit și cu un cioban, care i-a urat noroc.

„- Stai, mai e un tip aici. E un cioban.

– Ia, taică. Vasilică să-ți poarte noroc.

– Mi-a dat o bucată de lână.

– E o tradiție românească, să atingi un miel pentru noroc. Dar, suntem în 2022, aparent primești doar puțină lână.

– Nu am nevoie de noroc dacă te am pe tine.

– Mulțumesc, Patrick! Acum ce s-a mai întâmplat?

– Cred că are loc o nuntă în mijlocul drumului.

– Se învârt în horă. Ar trebui să le arăți cum se face”.

În 2022, anul în care echipa Oracle Red Bull Racing și-a asigurat titlurile mondiale în Formula 1, la piloți cu Max Verstappen și la constructori, Patrick Friesacher a făcut un road trip în România pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră.

Transalpina ajunge, în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfășurată la cea mai mare altitudine.

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine.

Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, povestește Patrick Friesacher.

În drumul său spre București, Patrick a avut parte de viraje spectaculoase, completate cu un peisaj de poveste pe unul dintre cele mai superbe drumuri din lume.

Dar și de provocări pe măsură. Întâlnirea cu vampirul s-a terminat fără urmări, dar probabil doar pentru că a fost pe timpul zilei, iar smocul din blana lui Vasilică îi poartă și acum noroc lui Patrick, mai ales că, se știe, piloții de curse sunt extrem de superstițioși.

După încă o serie de viraje strânse, Patrick a ajuns în mijlocul unei nunți.

Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins și el în horă, iar darul de nuntă pentru miri a fost o serie de „cerculețe” făcute pe drumul cu o lățime de doar 8,5 metri.

Pe ultima porțiune din Transalpina, Patrick s-a luat la întrecere cu Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume.

Aventura lor s-a terminat la București, în fața a 50.000 de spectatori, la Red Bull Racing Show Run.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax