Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Muzică, joc şi voie bună în prima zi a Festivalului Naţional „Strugurele de Aur”, la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Cezar Firu şi Alina Vigoniuc au dat startul primei seri a Festivalului Naţional „Strugurele de Aur”. Aşa cum ne-au obişnuit, şi cea de a XIII-a ediţie a festivalului a început la ora 18.30, nici mai devreme, nici mai târziu. În concurs au debutat 29 de concurenţi, care au încercat să impresioneze membrii juriului și să cucerească unul din premiile puse în joc. Pe scenă au urmat artiştii consacraţi, iar spectacolul s-a întins mult după miezul nopţii. 

Cu emoţii în glas, participanţii la concurs au încercat să interpreteze cât mai bine piesele cu care s-au înscris în concurs, iar misiunea juraţilor nu va fi una uşoară, mai ales că toţi cei prezenţi în prima seară au arătat adevărate veleităţi de rapsozi.

Imediat după încheierea concursului, orchestra Jidvei România și Ansamblul  Naţional Artistic Jidvei au urcat pe scenă alături de soliștii vocali Sebastian Stan, Maria Stoica, Aurelian Suciu, Adina Popa, Iulia Banciu, Silviu Rațiu.

După pauza de 10 minute, Niculina Stoican, alături de taraful ei au reuşit să-i încânte pe cei prezenţi la Alba Iulia. A fost urmată pe scenă de: Dana Ionela Jurjuț, Alexandra Chira. Din zona Banat, au oferit recitaluri Mirela Țăran, Ciprian Pop, Doriana Talpeș. Marius Brutaru şi Cristian Bogdan au oferit cântece din Dobrogea, în vreme ce Alexandru Brădăţan şi Angelica Flutur au adus cântece de pe plaiul bucovinean.

Tot în faţa spectatorilor au oferit recitaluri şi Ciprian Zopota, Bogdan Toma şi Paul Ananie, iar cele din Otenia şi Muntenia au fost oferite de Ana Maria Ion Oprișan, Emilia Dorobanțu, Marian Medregoniu.

Din rândul artiştilor consacraţi au susţinut recitaluri Ioan Bocşa şi Sergiu Cipariu, Alexandru Pugna, Ansamblul Judeţului Alba „Augustin Bena”, urmaţi de Alexandru Pugna, Mariana Anghel şi Mariana Deac.

Diplomă de excelenţă pentru Stelian Stoica din partea Marioarei Murărescu

Deşi absentă de la eveniment, îndrăgita realizatoare a emisiunii „Tezaur Folcloric” a ţinut neapărat să răsplătească eforturile depuse de cei care au muncit mai bine de trei luni pentru acest festival. Astfel, dat fiind faptul că a fost „Seara Excelenţei”, maestrul Stelian Stoica, Ansamblul Jidvei România şi Orchestra Jidvei România au fost premiate cu Diplome de Excelenţă din partea realizatoarei emisiunii „Tezaur Folcloric”.

Rugat de prezentatoarea recitalurilor, Gheorghiţa Nicolae, să spună câteva cuvinte, Stelian Stoica a replicat scurt, spre amuzamentul celor din sală şi în aplauzele celor 500 de spectatori: „preferam mai bine să mai cânt ceva” .

Marioara Murărescu, absenţă majoră

Aflată în perioada de recuperare din punct de vedere medical, realizatoarea emisiunii „Tezaur Folcloric”  nu a putut fi prezentă la Festivalul Naţional „Strugurele de Aur”, chiar dacă sufleteşte a fost alături de cei de la Alba Iulia. Absenţa Marioarei Murărescu de pe scenă a fost resimţită în rândul iubitorilor de folclor, fiind de departe cea mai iubită prezentatoare din lumea folclorului.

Festivalul va continua şi vineri, cu a doua zi de concurs, dar şi cu recitaluri oferite de interpreţi consacraţi în lumea folclorului. Iată programul de vineri:

13 septembrie, Seara „Centenar Maria Tănase”

A doua zi de concurs va începe de la ora 18.30 și va fi transmisă pe TVR3, dar și la Radio Cluj.

În programul de recitaluri vor fi interpretate melodii din repertoriul Mariei Tănase, prezentate de Sebastian Stan, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Felicia Stoian, Maria Coman, Junii de la Jidvei, Nicolae Furdui Iancu, Emilia Munteanu, Viorica Macovei, Fetele de la Jidvei, Adriana Irimieș, Victorița Lăcătușu, Maria Loga, Claudia Torop, Gavriil Prunoiu și grupul ”Doruri Muscelene”.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax