Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Muzică, joc și voie bună la Alba Iulia, în cea de-a doua zi a concursului „Strugurele de Aur” 2015. Sâmbătă, „Gala Laureaţilor”


Publicat

IMG_5735Vineri seară, spectatorii prezenți la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia au putut admira și aplauda ultimii concurenți ai Festivalului Naţional “Strugurele de Aur”, ediţia a XV-a. Cei 22 de concurenţi, aleşi pe sprânceană, au arătat încă odată juriului și lumii că pe scena de la Alba Iulia ajung doar solişti al căror glas poate impresiona întreaga ţară.

Cântecul popular și frumosul au respirat pentru câteva ore în fiecare doină, în fiecare baladă, horă sau sârbă. Juriul va avea o misiune grea, însă sâmbătă seara vom afla cu toții marele câștigător al ediției din 2015. 

Vezi și FOTO-VIDEO: Trofeul „Strugurele de Aur” 2015 a fost câştigat de Andreea Ghițiu, reprezentanta Țării Lăpușului. Vezi lista laureaţilor

Vezi și FOTO-VIDEO: Folclorul a fost mai melodic decât orice melodie în prima zi a Festivalului Naţional „Strugurele de Aur” 2015, la Alba Iulia

Ultimii concurenți care au pășit pe scenă în cea de-a doua seară a Festivalului Național „Strugurele de Aur”, ediția a XV-a, au fost: Mădălina Lupupopi (comuna Vama, Suceava), Garofița Pop (comuna Vișeu de Jos, Maramureș), Aliana Vecerzan (Sibiu), Aurelian Trif (Alba Iulia, Alba), Ștefania Pârlea (Sighișoara, Mureș), Cristian Tomoni (Lugoj, Timiș), Iuliana Muscalu (Topoloveni, Argeș), Sînzîiana Oșlobanu (sat Oglinzi, Neamț), Alexandru Urs (sat Bradu, Sibiu), Alex Chira (comuna Plopiș, Sălaj), Alexandru Sahlean (Cacica, Suceava), Andreea Ghițiu (sat Rohia, Tg. Lăpuș, Marmureș), Denisa Bărbat (comuna Cut, Alba), Ciprian Vârciu (Scărișoara, Alba), Ionela Sterp (comuna Jina, Sibiu), Gabriela Vladu (comuna Cilieni, Olt), Sorin Jivcu (sat Petrovasâla, jud Alibunar, Serbia), Alina Secășan (comuna Câlnic, Alba), Alina Ureche (comuna Cuhneşti, Lunca Prutului, Republica Moldova), Ștefania Strejescu (Slatina), Silvia Bordeianu (Bacău), Răzvan Sabadîș (Baia Sprie, Maramureș).

Seara a continuat, de la ora 21.15, cu programul de recitaluri, susținute de Orchestra Jidvei România, Ansamblul Artistic Jidvei – Grupaj folcloric “Din Ardeal până-n Banat”, colaboratori ai Orchestrei Jidvei România (Bogdan Cioranu, Codruța Rodean, Robert Târnăveanu, Olguța Berbec), laureați ai Festivalului (Roxana Reche, Ancuţa Matei, Sebastian Stan, Paul Ananie, Marian Medregoniu, Emilia Dorobanţu Cătălin Buşecan, Radu Nechifor), Anghelina Timiş, Laura Lavric, Nicolae Furdui Iancu, Soliştii Ansamblului „Augustin Bena” împreună cu Leontina Fărcaş şi „Muguri de tezaur”, Artiștii din Jidvei (Adina Popa, Iulia Șchiau, Nicușor Balu și Denisa Balu), Grupul bărbătesc din Sâncel, Grup folcloric din Cetatea de Baltă, Grup folcloric bărbătesc din Biia și Sava Negrean Brudaşcu.

Spectacolul a fost prezentat de Cezar Firu şi Alina Vigoniuc. Festivalul va continua sâmbătă, 12 septembrie, cu Gala Laureaților, dar şi cu recitaluri oferite de interpreţi consacraţi în lumea folclorului.

Vezi și FOTO-VIDEO: Folclorul a fost mai melodic decât orice melodie în prima zi a Festivalului Naţional „Strugurele de Aur” 2015, la Alba Iulia

Programul de sâmbătă, 12 septembrie:

Gala laureaţilor

Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor

Orele 18.30 – 20.00 – Gala laureaților – transmisiune directă TVR 3, înregistrare TVR 1 – “Tezaur Folcloric”

Ora 20.00

Iulia Mihai: Marele Premiu 2014

Orchestra Jidvei România – Suită orchestrala 3

Cântece transilvane, oltenești și muntenești cu soliștii vocali și colaboratorii ai Ansamblului Jidvei

Laureaţi ai Festivalului Seria III (Ina Todoran, Alexandra Băcilă, Bogdan Toma, Stana Stepănescu, Marin Alexandru, Tudor Furdui Iancu, Ioana Breda Morar)

Moment folcloric – ˮIn memorian Ion Dolănescuˮ (Maria Stoica, Cosmin Herăscu și Lucreția Goagea)

Ioana Ardelean

Reta Rus

Emilia Ghinescu

Mariana Deac

Gheorghe Roşoga

Aneta Stan

Traian Jurchela

Bugetul festivalului de anul acesta este, potrivit organizatorilor, de 700.000 de lei, din care contribuția Consiliului Județean se ridică la 150.000 lei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate