Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Noi manifestaţii în Alba Iulia. Numărul protestatarilor a depăşit 400 de persoane

Publicat

Protestele anti-Băsescu au continuat din nou, joi, la Alba Iulia. Peste 100 de persoane s-au strâns începând cu ora 15.30, în faţa sediului „Electrica”, numărul lor ajungând la 400, pe parcursul marşului.

Manifestaţiile în stradă sunt încurajate de liderii PSD Alba, care au anunţat încă de dimineaţă că se aşteaptă să participe la proteste peste 500 de oameni din Alba. În rândurile protestatarilor se află şi preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian. „Ne raliem iniţiativei valabile la nivel naţional, aceea ca membrii PSD să sprijine protestele locale. Sperăm să fie cam 500 de oameni la manifestaţiile de astăzi la Alba Iulia”, a declarat preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian. Potrivit acestuia, social-democraţii din Alba vor participa la protest în primul rând în calitate de cetăţeni şi, în plan secund, ca reprezentanţi ai Opoziţiei.

UPDATE, Ora 16.09 Manifestanţii scandează din nou „Jos Băsescu”, dar şi noi slogane pro-USL: „USL-ul nu mai sta, de Băsescu a ne scăpa”. Între protestatari se află, alături de Ovidiu Jidveian, şi Alin Popa şi Mihaela Mih Dehelean.

UPDATE, Ora 16.14: Grupul de protestatari a pornit înspre Primăria Alba Iulia, unde vor continua să scandeze. Aceştia îşi propun să ajungă pe urmă în faţa sediului Prefecturii Alba. Până la această oră s-au strâns peste 200 de persoane.

UPDATE, Ora 16.28: Numărul protestatarilor depăşeşte 400 de persoane. Aceştia au trecut de sediul Primăriei unde au scandat în continuare „Jos Băsescu” şi „Hava nu uita va veni şi vremea ta”. Membrii PSD sunt pregătiţi cu portavoce şi dau tonul mulţimii. Militanţii poartă o cruce de lemn pe care este inscripţionat mesajul: „Jos Băsescu!”.

UPDATE, Ora 16.40: Protestatarii au ajuns în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba şi cer demisia Guvernului. Aceştia strigă „Prefectul şi ai lui să se ducă dracului!”.

UPDATE, Ora 17.24: Mulţimea de protestatari a ajuns din nou în faţa Primăriei Alba Iulia şi de unde se îndreaptă, pe Calea Moţilor înspre cartierul Cetate. Aceştia intenţionează să ajungă la Monumentul Revoluţionarilor de pe Bulevardul Transilvaniei. Militanţilor li s-a alăturat şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

UPDATE, Ora 17.42: Manifestanţii au ajuns pe str. Horea, strigă în continuare lozinci anti-Băsescu şi „Hoţii, hoţii!”. Coloana de oameni este flancată de un grup de aproximativ 15 jandarmi, iar circulaţia este dirijată de poliţişti rutieri, care asigură asistenţă la traversarea străzilor. Au rămas mai puţin de 300 de protestatari.

UPDATE, Ora 17.51: Grupul de manifestanţi a ajuns pe Bd. Transilvaniei, urmând să se oprească la Monumentul Revoluţiei. Mai sunt aproximativ 50-70 de persoane. Scandează „Veniţi cu noi” şi „Băsescu, la puşcărie!”. În timpul în care aceştia mărşăluiesc prin oraş, la Monumentul Revoluţiei protestează un alt grup de persoane. Printre aceştia, şi copii, cu pancarte pe care scrie: „Băsescu, noi ce mâncăm?”.

UPDATE, Ora 18.03: La Monumentul Revoluţiei din Cetate, manifestanţii scandează în continuare „Hoţii, hoţii!” şi „Vrem anticipate!”.

UPDATE, Ora 18.22: Protestul s-a încheiat. Manifestanţii au mai scandat „Noi azi plecăm, dar nu cedăm”. Aceştia intenţionează să continue protestele şi vineri.

Foto: Vali Ciontea


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Cristina

    joi, 19.01.2012 at 17:32

    Ok, inteleg ca oamenii s-au saturat sa fie mintiti, furati, batjocoriti… si nu-i condamn ca ies in strada. Dar ma enerveaza pancartele alea galbene, evident marca pnl. Sunt scarbita si de cei care ne conduc dar si de faptul ca, daca pleaca astia, nu avem pe cine alege, fiindca toti urmaresc acelasi lucru… si, din pacate, vor veni altii, mai flamanzi… care vor fura ce-a mai ramas.
    Si ar mai fi un lucru: unde sunt cei 400 de protestanti? In poze vad cateva zeci… la fel ca si zilele trecute, nicidecum sute. Oricum, toata stima pentru curajul si efortul celor apolitici care protesteaza.

    • adriana

      joi, 19.01.2012 at 18:14

      Cristina,chiar crede-ma ca au fost peste 400 de oameni,nu am participat la miting ,dar am putut evalua foarte bine!Cat despre faptul ca nu avem pe cine alege….. ce sa zic?Eu nu sunt ,galbena”’,nici,, rosie”dar tu 90% esti ,,portocalie”!

      • Cristina

        joi, 19.01.2012 at 20:07

        Adriana, te inseli, nu sunt portocalie, asa cum nu sunt nici galbena si nici rosie. Am doar o senzatie de dezgust profund fata de intreaga clasa politica romaneasca si mi-as dori sa dispara toti politicienii astia definitiv din peisajul politic. Imi doresc si eu o schimbare, dar o schimbare reala si profunda in Romania si in politica romaneasca. Nu mai vreau sa-i vad pe Basescu si pe Bocanel, dar nici pe ceilalti, fiindca sunt toti la fel. Imi doresc sa merg la vot si sa am ce sa aleg, fiindca in momentul asta simt si vad ca nu am ce. Iar daca intr-adevar au fost peste 400 de oameni acolo, jos palaria si la mai multi!

  2. eu

    joi, 19.01.2012 at 17:50

    Da,PSD-isti sunt mai multi ca si PNL-isti,dar printremanifestanti l-am vazut pe domnu Farcas pensionar militar care anu trecut ia crescut pensia cu 700 lei iar in luna asta ia mai crescut cu 500 de lei…..

    • Cristina

      joi, 19.01.2012 at 18:38

      si ce nemultumiri o fi avand domnu`, in conditiile in care i-a crescut pensia cu un salariu si jumatate de-al meu (de profesor)? si in ce conditii a beneficiat de maririle astea de pensie cand celorlalti le-au fost reduse pensiile, salariile?

  3. Cristina

    joi, 19.01.2012 at 18:01

    no shit… si ce nemutumiri are, in conditiile in care i-a crescut pensia cu un salariu si jumatate de-al meu (de profesor)? din ce-mi amintesc, parca s-au facut reduceri la salarii si pensii.

  4. albanezu

    joi, 19.01.2012 at 20:10

    Aceleasi fete frustate de faptul ca au pierdut ,,ciolanul” si panicate ca nu o sa mai puna mana pe el. Restul protestatarilor, cei care au dreptul si justificarea sa protesteze sunt foarte putini si inconstienti de faptul ca protestele acestea fac jocul opozitiei. Poza cu pdl=pcr este cu atat mai perversa cu cat organizatorii sunt din psd, ramasita cea mai de seama a comunistilor in Romania. In ceea ce priveste pozele cu cei doi copii mi se par absolut frapante si injositoare chiar si pentru opozitie; atat de rau ati decazut incat sa va folositi de copii de la scoala speciala. Nu va mai spun sa va fie rusine deoarece in dex-ul vostru nu mai exista de mult cuvantul acesta.

  5. mihai

    vineri, 20.01.2012 at 09:15

    o ceata de pupincuristi…..surse sigure!!ex: ne-a sunat primarul sa mergem si noi la alba la protest….mi-a zis cineva dintr-un sat de langa alba!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax