Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Noua Piață Agroalimentară Centru din Alba Iulia s-a DESCHIS. S-a terminat cu mizeria din mijlocul orașului

Publicat

YouTube video

Noua Piață Agroalimentară Centru și-a deschis în sfârșit porțile, după ani de așteptare, la Alba Iulia. Vineri dimineața, comercianții au fost mutați din vechea locație aflată în parcarea de lângă sediul Electrica.

După mai bine de trei ani de frig, ploi, căldură, fără apă, canalizare, cu mesele întinse într-o parcare, așteptarea comercianților dar și a clienților a luat sfârșit. Piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia trebuia să fie finalizată în data de 8 martie 2016. Lucrările de modernizare la piața agroalimentară au început în luna aprilie 2015 moment, în care comercianții au fost mutați provizoriu în Piața Consiliului Europei.

YouTube video

„Am așteptat atâta vreme momentul acesta. Acum până ne așezăm, până ne acomodăm, avem emoții. E frumos, s-a investit, e bine. Deocamdată condițiile sunt bune”, a explicat unul dintre comercianți, care a transmis că prețul abonamentului lunar este „acceptabil”.
Noua piață, a cărei valoare se ridică la peste 2.800.000 lei cu TVA, are o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.
Odată cu finalizarea lucrărilor de construire și amenajare a noii Piețe Agroalimentare Centru, consilierii locali din municipiul Alba Iulia au aprobat, în ședința din luna septembrie, Regulamentul de organziare și funcționare a acesteia.

Potrivit regulamentului, orarul de funcționare al pieței este zilnic, între orele 6:00 și 18:00. Accesul auto (pentru aprovizionare) în incinta pieței este permis între orele 6:00-8:00 și 14:00-18:00.

Citește și FOTO-VIDEO: Noua Piață Agroalimentară Centru se deschide în curând, la Alba Iulia. TAXE aplicabile pentru comercianți
Platoul pieței este sectorizat după specificul produselor comercializate, cu indicarea amplasării punctelor de vânzare.

Sectoare existente în piață, destinate desfacerii de produse, precum și numărul de locuri de vânzare aferent fiecărui sector:

  • sector producători agricoli – 42 mese M1 și 31 mese M2
  • sector persoane juridice – 26 mese M1 și 24 mese Maf
  • sector produse de uz gospodăresc – 10 mese M3 și 6 mese M4
  • sector produse alimentare – 40 mese M1
  • sector produse nealimentare – 6 mese M3
  • sector flori – 12 mese M3 și 8 mese M4

Descrierea mobilierului utilizat pentru platoul pieței: 205 mese confecționate din poliester armat cu fibră de sticlă, blatul mesei fiind înălțat în față și pe laterale, cu spații de depozitare închise cu ușă prevăzută cu închizătoare pentru lacăt (tip M1, M2, M3, M4, Maf), 10 coșuri de gunoi confecționate din poliester armat cu fibră de sticlă.

Hala agroalimentară este dotată cu următorul mobilier: 30 de mese din beton cu dimensiunile 1,5 x 0,8 m, 36 de mese din beton cu vitrină din sticlă, 30 coșuri din tablă.

Pe platoul pieței, în latura sudică este amplasat corpul A, clădire care are 4 spații (P1 – 6,93 mp, P2 – 19,15 mp, P3 – 34,28 mp și P4 – 31,83 mp, cu destinația spații pentru comercializare produse agroalimentare – se vor închiria prin licitație publică, pentru o perioadă de 4 ani – la un preț de pornire de 3 euro/mp/lună) și un grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități.

Potrivit regulamentului, în piață se interzice comercializarea de produse agroalimentare care necesită preparare la fața locului (mici, virșli, pui la rotisor, șaorma, pizza, etc).

Taxe aplicabile în Piața Agroalimentară Centru

Abonamente lunare:

  • rezervare mese pentru comercianții care își desfășoară zilnic activitatea – 60 lei/mp/lună + 3 lei/mp/zi
  • rezervare mese pentru comercianții care își desfășoară activitatea două zile/săptămână, în zilele de marți și sâmbătă – 40 lei/mp/lună + 3 lei/mp/zi
  • taxele aplicabile comercianților care își desfășoară activitatea sezonier, precum și tarifele pentru închirierea cântarelor sunt cele stabilite anual de Consiliul Local al municipiului Alba Iulia prin hotărârea privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzi

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 19.10.2018 at 20:48

    Bine ca au avut bunul simt sa nu mai faca o receptie grandioasa si cu un sobor de preoti. Era chiar rusinos. Dar mai sti ? Batranul primar ar fi in stare sa se faca de rusine.

  2. Elena

    sâmbătă, 20.10.2018 at 13:13

    A durat mai bine de 3 ani si si-au batut joc. Asta este hala? Este acoperis si e curent, e mai rece acolo decat in afara. Toata lumea a crezut ca se inchide. Mesele pentru flori sunt in afara, acolo ploua, ninge. Sa le fie rusine, dupa ce au dat o gramada de bani si a si durat mult. Parcul cu monumentul se poate face in 3 luni fiidca este interes, sunt dalele si bordurile lui Hava.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax