Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Zeci de animale fără adăpost, salvate de o nemțoaică din Alba. A amenajat un centru de adopții, într-un grajd la Vințu de Jos

Publicat

11008059_798340460273771_4978213056947499595_n O nemțoaică din orașul Alba Iulia salvează câinii de pe stradă sau din adăposturile publice, pentru a le găsi ulterior o familie. Problema câinilor abandonați a generat nenumărate discuții, iar legea care permite eutanasierea lor a fost contestată de către iubitorii de animale. În urmă cu un an, aceasta a reușit să amenajeze un adăpost în Alba, exact așa cum a văzut în Germania. Până acum, peste 100 de animele au fost salvate.

Bettina Hüttemann a venit în România acum 23 de ani și în urmă cu un an s-a hotărât să facă ceva pentru ființele lipste de aparare, astfel că a înființat asociația Arche Noah Transilvania. Apoi a amenajat un centru de adopții pentru câini la Vințu de Jos, într-un fost grajd de animale, în care a investit peste 30.000 de euro.

O parte sunt banii proprii, iar o parte provin din donații de la prietenii din Germania. În cadrul adăpostului, câinii sunt îngrijiți, plimbați în fiecare zi și învățați să meargă în lesă.

12143116_888240697950413_2349737533721517455_n Printre cei 38 de câini din centru, se numără și Kira, o cățelușă în vârstă de nouă luni. Aceasta a fost luată la centrul de adopții în urmă cu trei luni, iar acum si-a găsit o familie în Germania. Între timp a fost testată de boli și i s-a făcut baie.

Piet este un alt câine, în vârstă de cca. 1 an, luat vineri, 23 octombrie, din adăpostul primăriei. Urechea în care a fost crotalul s-a infectat și a trebuit tratată.

Hope are 5 ani și povestea lui este una tristă, câinele ajungând în urmă cu două luni în centru, după ce a fost abandonat cu botnița la gură la poarta asociației.

Era foarte traumatizat și foarte fricos și nu a putut nimeni să se apropie de el la început. Nu putea să mănânce, nici să  bea apă. Cu timpul, a văzut că este iubit și a început să prindă tot mai multă încredere, fiind scos la plimbare în fiecare zi și mângâiat, a spus Bettina Huttemann.

Și Marley a avut noroc. Dacă în urmă cu câteva luni când a ajuns în centru nu putea merge, la analize i-a ieșit un nivel scăzut de calciu, după ce a urmat terapia s-a recuperat foarte bine și acum e răsfățat de toți.

Foto: facebook

sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. lidia sebeni

    miercuri, 12.06.2019 at 07:30

    niste copii au gasit in parc 2 pui de pisica abandonat.pt ca a intrebat toti vecinii daca vreau si nu ia luat nimeni,iam luat de mila sai pun pe picioare.asi vrea sa stiu daca ma ajutati cu un stapan sau adapost de pisici.eu nu am voie si conditii sa ramana la mine.va rog din suflet

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate