Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului Alba. TESTUL de SINCERITATE cu primarul Blajului, Gheorghe Rotar

Publicat


gheorghe valentin rotar si dan lungu 1Municipiul Blaj s-a transformat în ultimii ani într-o adevărate bijuterie arhitectonică și un motor de dezvoltarea economică al județului Alba, devenind un real model administrativ de urmat pentru alte municipii, oraşe sau comune din ţară. Interesul omului care se află la cârma administrației locale de aproape un deceniu, preocuparea lui pentru atragerea finanţărilor şi investiţiilor au făcut ca Blajul  să-și poarte cu mândrie și încredere titlul de „Mică Romă”.

Gheroghe Rotar este fără îndoială unul din primarii iubiți de oameni, dovadă că rezultatele sale la ultimele alegeri locale au fost zdrobitoare obținând aproape 80% din voturile cetățenilor.

Respectul pe care oamenii îi au față de primarul lor se vede la fiecare scrutin. Fie că vorbim  locale, generale, prezidențiale, Blajul rămâne cel mai puternic fief PNL din județul Alba și asta datorită realizărilor primarului Gheorghe Rotar. 

Pentru a afla ce se ascunde în spatele acestor reuşite, echipa de la Testul de Sinceritate Alba24 l-a intervievat pe primarul de la Blaj. Jurnalistul Dan Lungu i-a adresat întrebări, în cadrul emisiunii filmate într-una dintre locaţiile simbolice pentru oraş şi evoluţia lui: Palatul Culturii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Transformare spectaculoasă. Cum arată Palatul Cultural din Blaj, după investiţie de 1,2 milioane de euro

Gheorghe Valentin Rotar a prezentat o radiografie a oraşului, a vorbit despre cum arată acesta, din punct de vedere al edilului, dar şi al cetăţeanului care locuieşte în Blaj.

A dezvăluit că în toţi aceşti ani a fost vorba despre o muncă grea, stresantă, dar care a dat roade într-un termen destul de scurt. A subliniat importanţa colaborării între primărie, Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, cetăţeni. A amintit că şi-a asumat toată răspunderea şi toate responsabilităţile, în contextul în care Blajul are o strategie de dezvoltare a localităţii şi de conducere a administraţiei.

Blajul este într-un moment favorabil, într-un moment de dezvoltare puternic economică, de reabilitare, început în urmă cu mulţi ani şi care este în desfăşurare continuă.

Am plecat, împreună cu colegii din Consiliul Local şi din administraţie, de la premisa că fără o dezvoltare a unei infrastructuri corelate, nu se poate să ajungem să avem un oraş în care să ne facă plăcere să trăim. Mă refer la toate categoriile care privesc viaţa de zi cu zi a unui om obişnuit: infrastructură şcolară, sanitară, de drumuri, socială, culturală, ordine publică”, a mărturisit Rotar.

A dat şi detalii „din culise” despre activitatea din administraţie. „Ştiu tot ce se întâmplă în primărie”, a spus Gheorghe Valentin Rotar. S-a referit şi la contextul în care au fost realizate investiţii mari în oraş, la situaţia locurilor de muncă şi a salariilor, planuri pentru dezvoltarea zonei Târnave şi rolul Blajului în acest sens, promovarea sportului local, cum a început şi cum s-a desfăşurat modernizarea Palatului Cultural şi alte subiecte interesante.

Vedeţi ce a dezvăluit primarul din Blaj la „Testul de Sinceritate” pe Alba24.ro:

Vizionează Testul de Sinceritate pe Youtube

Vizionează Testul de Sinceritate pe Facebook


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Concert de muzică lăutărească, în Cetatea Alba Carolina. Intrarea este liberă

Publicat

Astăzi, de la ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina va fi concert de muzică lăutărească. Vor cânta Panseluța Feraru, Mioara Lincan, Neluță Neagu, Constantin Fulgerică, Marian Alexandru, Mieluță Bibescu, Marius Gore și Taraful „Frații Cazanoi”. Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, vineri, 13 decembrie, începând cu ora 18.00, concertul „Lăutari de ieri și de […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul aprobă majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020. Cât vor primi cei cu studii superioare

Publicat

bani

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat cu 7,2%, începând cu 1 ianuarie 2020. Dacă în prezent acesta este de 2.080 lei, de anul viitor, va fi de 2.230 lei. Este prevăzut și prag special pentru angajații cu studii superioare. ”Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți

Publicat

Militari din Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au participat în zilele de 11 și 13 decembrie, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, la o campanie voluntară pentru donare de sânge, cu scopul de a-i ajuta pe semenii aflați în suferință. Geniștii albaiulieni au conștientizat nevoia de rezerve de sânge din spitale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Noile reglementări în domeniul ordinii publice. Ce pot și ce nu pot face polițiștii atunci când legitimează o persoană

Publicat

politisti

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, vor intra în vigoare prevederile Legii 192 din 2019 care modifică și completează unele acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. IPJ Alba aduce în atenția cetățenilor noile prevederi cu privire la legitimarea persoanei au transmis reprezenții instituției. Stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate