Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Ora Pământului”, marcată la Alba Iulia. Coruri de copii și defilare cu torțe la Catedrala Încoronării

Publicat

YouTube video

Alba Iulia se numără și în acest an printre orașele care marchează „Ora Pământului”. În Cetatea Alba Carolina a fost oprit iluminatul public, timp de o oră, sâmbătă seara, iar mai multe coruri de copii au cântat în curtea Catedralei Încoronării, de la ora 20.30.

Alături de Corul de copii “Theotokos”, organizator pe plan local al evenimentului, au susţinut momente artistice alte patru coruri, două de la Școala Gimnazială “Avram Iancu și două de la Liceul de Arte Regina Maria.

Evenimentul a fost deschis de elevii purtători de torţe de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

“Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. 4

“Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins peste 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax