Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Parcarea Arnsberg din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor la prima parcare supraetajată din municipiu

Publicat

Parcarea Arnsberg din Alba Iulia. Noua parcare supraetajată din Alba Iulia prinde contur. Vineri dimineața, muncitorii lucrau la placa de beton de la parter. De asemenea, a fost ridicată și o parte din suprastructura construcției.

Reamintim faptul că parcarea supraetajată ce se construiește în locul fostului bloc „Turturica” va avea două etaje, o structură de beton și o învelitoare exterioară din metal.

Potrivit proiectului, parcarea supraetajată va avea un regim de înălțime P+2E și o capacitate de 144 locuri de parcare, din care 5 pentru persoane cu dizabilități.

La exterior urmează să fie amenajate 27 de locuri de parcare, stații de încărcare a vehiculelor electrice și un punct de închiriere a bicicletelor în sistem „bike sharing”.

Pe terasa clădirii urmează să fie amenajate spații verzi de promenadă și locuri de joacă pentru copii

Valoarea totală a investiției este de 11.734.486 lei, fără TVA, constructorul fiind asocierea SC Lincoln Plus SRL – SC Secret Art SRL. Pentru construirea parcării, perioada din contract este de 18 luni, de la ordinul de începere a lucrărilor.

Parcarea Arnsberg din Alba Iulia – închiderile exterioare și compartimentările interioare

Parcarea propusă va fi deschisă complet pe zona de parter. Pentru etajul 1, etajul 2 și terasa clădirii s-a optat pentru o închidere din panouri de tablă perforată. Aceastea vor avea dimensiunea de 90 x 90 cm și vor fi montate pe suport metalic cu goluri variabile, pentru a permite o ventilare puternică a spațiului.

foto: Prime Arts

Casele de scară precum și spațiile tehnice vor avea închideri din beton armat de 30 cm.

Evacuarea din nodurile de scară se va face prin intemediul unor uși PVC, cu deschidere spre exterior, cu mâner antipanică și braț hidraulic.

Adițional, pe laturile de S și V ale clădirii, panourile vor avea gravate inscriptii specifice care să conțină funcțiunea clădirii și investitorul, respectiv „Parcare Arnsberg”, „Primăria Municipiului Alba Iulia”.

Finisaje interioare

Finisajele interioare ale Parcării Arnsberg vor fi de calitate superioară. Pardoselile spațiilor parcării se vor finisa atât pentru zonele de parcare cât și pentru spațiile auxiliare cu rășină epoxidică tip SikaMultiflex PB-21 UV sau similar.

foto: Prime Arts

Pentru locurile de parcare, se va folosi, suplimentar, adaos de culoare conform sectorului în care se află. Toate rampele parcării vor avea stratul superior de circulație cu finisaj rugos antiderapant.

De asemenea, toate rampele vor fi prevăzute cu sistem electric de degivrare înglobat.

Suprafețele verticale vor din beton aparent. Adițional, vor fi realizate marcaje pentru semnalistică, realizate cu vopsele bicomponente mate de diferite culori.

În zona grupurilor sanitare, pereții vor fi placați cu placări ceramice pe toată înălțimea încăperilor. Tavanele vor păstra culoarea betonului aparent.

Parcarea Arnsberg din Alba Iulia – dotări propuse

Clădirea va fi dotată cu tehnologie de înaltă calitate în ceea ce privește aparatura electrică.

foto: Prime Arts

Sistemul de acces în parcare se va face prin control-acces, cu barieră și terminal de acces în parcare, cu emițător de ticket.

La final, ticketul emis initial va putea fi validat la un automat de ticketing în vederea plății contravalorii staționării în parcare.

Ulterior, la ieșire, ticketul va fi introdus într-un terminal de ieșire din parcare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate