Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Parcul din Alba Iulia, transformat în șantier. Încep lucrările la Ansamblul Memorial al Marii Uniri

Publicat

YouTube video

Lucrările pentru amenajarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri – Alba Iulia 1918-2018 sunt pe cale să înceapă, după ce Elis Pavaje, singura firmă interesată de contractul de 3 milioane de euro, a fost declarată câștigătoarea licitației. Parcul Unirii din oraș a fost împrejmuit, iar o parte din chioșcurile din interiorul acestuia au fost scoase. Lucările de reamenajare a parcului, realizate pentru a integra Monumentul Unirii, trebuie să fie gata până la finalul lunii noiembrie, pentru ca de 1 Decembrie să poată primi  numărul mare de turiști care încă de pe acum își anunță prezența.

Contractul pentru Ansamblul Memorial al Marii Uniri – Alba Iulia 1918-2018 este de 12.557.863,11 lei și se propune amenajarea de alei, amenajarea pasajului pietonal, a zonelor verzi, inclusiv sistemul de irigații, mobilierul urban, iluminatul arhitectural și ambiental, precum și realizarea unei piațete. Se propune realizarea în principal a următoarelor obiective specifice: închiderea inelului auto perimetral, reamenajarea parcului, inclusiv dotările urbane, realizarea piațetei de ceremonii și realizarea podului Marii Uniri.

În luna iunie a început și amenajarea zonei unde va fi amplasat Monumentul Unirii.

„Lucrarea va fi făcută în fabrică şi o voi transporta, ca pe un lego, în situ, la Alba Iulia. Proiectul este desfăşurat şi în 3D şi va fi transmis firmei din Bulgaria. E un aspect al proiectului controlat electronic, astfel încât ştiu oricând cum pot să închei anumite operaţiuni”, a declarat sculptorul Mihai Buculei.

Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1.350 de tone. Prețul contractului este de 10.209.700 lei, TVA inclus. Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie, la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018.

Locuitorii municipiului Alba Iulia, în special proprietarii imobilelor din zona interioară a Cetății, dar și turiștii sunt informaţi că pentru realizarea lucrărilor „Ansamblul Memorial al Marii Uniri” și de punere în valoare a Monumentului Marii Uniri se impun măsuri de limitare și resticționare a accesului în zona de intervenție, începând cu data de 13.08.2018.

Astfel, accesul pietonal în Cetatea Alba Carolina se poate realiza din:

– strada Mihai Viteazul spre Casa de Cultură prin Poarta a VI-a, a V-a și a IV-a;

– rampa de acces din str. Mihai Viteazul în șantul de pe Latura de Vest;

– strada Unirii din zona Hotel Cetate spre podul rutier (din beton);

– din Calea Moților – pe Latura de Nord a Cetății;

– din strada Gemina, Crișan pe Latura de Sud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax