Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Pasajul de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia s-a DESCHIS. Cele două treceri de pietoni din zonă vor fi desființate

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFQckUsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia a fost în sfârșit deschis publicului, după aproape doi ani de la începerea lucrărilor. Teoretic investiția trebuia să fie finalizată în primăvara anului 2019. 

Deschiderea pasajului a fost anunțată de mai multe ori în ultima jumatate de an, dar până astăzi 14 iulie nu a devenit realitate.

În pasaj există două grupuri sanitare, unul pentru femei și respectiv pentru bărbați. De asemenea, pasajul este dotat cu două lifturi de sticlă, care facilitează accesul în subteran al persoanelor cu dizabilități. Pasajul este monitorizat video și iluminat.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Pasajul din Alba Iulia, de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia, VANDALIZAT la doar câteva ore de la deschidere

Pentru buna funcționare, spațiul este prevăzut cu instalații curente necesare – apă caldă (boiler electric) și rece, canalizare, instalații electrice, panouri electrice radiante în băi pentru încălzire.

Momentan cele două grupuri sanitare sunt închise. Într-un comunicat de presă, reprezentanții primariei au transmis că: ”în ceea ce privește utilizarea toaletelor publice, în următoarea perioadă, se va căuta soluția deschiderii lor.

În prezent, nu există personal disponibil pentru funcționalizarea lor: nu există personal excendentar care să poată fi transferat acolo, iar angajările în perioada stării de alertă sunt suspendate. Cel mai probabil, până la asigurarea de personal propriu se va apela la soluția contractării de servicii pentru operarea celor două noi toalete publice”.

Odată cu deschiderea pasajului pentru circulație, trecerile de pietoni peste Bulevardul 1 Decembrie 1918, din zona pasajului, vor fi desființate. începând cu data de luni, 20 iulie.

Despre pasaj,caracteristici:
– Pasaj subteran S = 233,61mp

– Scări acces pasaj 1 = 120,59 mp

– Scări acces pasaj 2 = 83,69 mp

– Scări acces pasaj 3 = 78,79 mp

-Toalete publice = 36,24 mp (barbați, femei și persoane cu dizabilități)

TOTAL = 552,93 mp

Descrierea lucrărilor realizate:

Refacerea în totalitate a finisajelor, atât cele interioare cât și cele exterioare, realizare instalații electrice interioare, amenajare grupuri sanitare pentru femei, bărbați și unul pentru persoane cu dizabilități, inclusiv amenajarea scărilor de acces atât dinspre Parcul Unirii cât și dinspre B-dul Transilvaniei.

Finisaje: pardoseli andezit gri, pereți placați la interior și exterior cu travertin, tavan realizat din panou de tablă ambutisată (pentru preluarea eventualelor infiltrații de ape pluviale (meteorice).

Executantul lucrărilor a fost realizată de Elis Pavaje SRL Petrești iar valoarea pentru execuţie: 1.996.721,36 lei cu TVA, din care valoare lifturi total 704.028,15 lei (C+M = 442.237,67 lei cu TVA + utilaj lift = 261.790,4 lei cu TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Albaiulian

    marți, 14.07.2020 at 17:23

    2 lifturi????? Ba da vouă nu va e rușine sa folosiți asa banii noștri??? Da chiar asa furt pe fata.

    • vlad

      marți, 14.07.2020 at 23:48

      @ALBAIULIAN, se vede ca nu-ti pasa de persoanele cu dizabilitati! Off, Dumnezeu sa te aiba in paza! 🙁

  2. Sifredi

    marți, 14.07.2020 at 17:39

    Sa le desfiintati in acelasi stil cum ati desfiintat si celelalte treceri de pietoni din oras. Vopsite cu negru, iar la prima ploaie vor deveni albe la loc. Soferii nu vor mai acorda prioritate si pietonii vor trece. Clasic pentru smart city !!!

  3. Seby

    marți, 14.07.2020 at 19:11

    Si liftul nu se deschide la parter pe partea cu Rosenthal. Halal inaugurare .

  4. dolfi

    marți, 14.07.2020 at 19:49

    Nu exista personal pentru functionarea toaletelor? Ne-am intors in 1950? Ce personal? Niste oameni cu comorbiditati care stau la intrare si contra 1 leu dau patratele de hartie igienica roz?

    De ce n-ati instalat toalete anti-vandal asa cum sunt de cel putin 30 de ani in tarile civilizate ??? Unde fara plata NU intri!
    Si va dati smart-city! Alta lucrare de mantuiala facuta pe banii nostri exact ca si restaurarea cetatii!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax